De teama Curţii de Conturi, Primăria Râmnicu Vâlcea trece la eutanasieri

Câinii fără stăpân din adăpostul Feţeni care nu vor fi adoptaţi în termen de 14 zile de la capturare vor fi eutanasiaţi, a declarat Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Decizia municipalităţii survine şi ca urmare a sancţiunilor aplicate Primăriei Buzău, de către Curtea de Conturi, care a imputat cheltuielile suplimentare cu aceste animale, susţine Gutău.

1

„Îi invit pe cei de bună credinţă să adopte câini”
„Nu vom putea ţine câinii vagabonzi mai mult de două săptămâni în adăpostul de la Feţeni. Nu ne dă voie legea. În Buzău, Curtea de Conturi a imputat administraţiei locale cheltuielile făcute cu câinii ţinuţi mai mult de 14 zile în adăpost, pe considerentul că acestea sunt cheltuieli suplimentare. Adăpostul Feţeni găzduieşte circa 470 de câini, unii stau acolo de peste cinci ani. Iubesc şi eu câinii, dar altă posibilitate de salvare, în afara adopţiei, nu avem. De aceea, îi invit pe cei care doresc să îi adopte cu adevărat, să o facă”, a spus primarul. Acesta a avertizat că adopţiile vor fi monitorizate, spre a se evita nenumăratele situaţii în care câinii au fost luaţi de la adăpost şi eliberaţi imediat. Mircia Gutău a subliniat că aceia care vor abandona animalele adoptate vor fi amendaţi cu 2.500 lei.

Ce spune legea
Legea nr. 258/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prevede:
”Art. 4. (1) Câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare. (…)
Art. 7. (…) (2) Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare”.

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ