Deputatul Buican: „Tăieri de salarii în ritm de ipocrizie PSD-istă”

0

Într-o declaraţie politică, deputatul PNL de Vâlcea, Cristian Buican, critică „perversitatea” prevederilor OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal care prevede trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. „Peste noapte şi fără o minimă dezbatere publică, împotriva tuturor avertizărilor venite din partea specialiştilor în fiscalitate şi fără a ţine cont de atenţionările din partea companiilor private sau a sindicatelor, reprezentanţii PSD-ALDE au adoptat trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, cea mai „anti-naţională”, „fascistă”, „absurdă”, „ridicolă” prevedere fiscală adoptată în ultimii 10 ani în România. Menţionez că toate aceste descrieri privitoare la această măsură fiscală sunt făcute de actuala conducere a celor două partide ce guvernează România: PSD şi ALDE”, opinează Buican. Acesta reaminteşte câteva dintre declaraţiile lui Liviu Dragnea referitoare la această măsură de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, făcute în toamna anului 2016: „Este o bazaconie”; „Investitorii, şi români şi străini, deja fac un pas înapoi” etc.
„Vă reamintesc, dragi colegi deputaţi de la PSD şi ALDE, că în toamna anului 2016, atunci când un secretar de stat de la Ministerul Finanţelor Publice a adus în atenţia publică acest tip de măsură de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, în frunte cu Liviu Dragnea, majoritatea reprezentanţilor PSD şi ALDE au criticat în termeni foarte duri această intenţie. Şi atunci era doar o intenţie! Acum, această «bazaconie fascistă», cum era denumită de reprezentanţii PSD, este în vigoare şi produce efecte”, a subliniat parlamentarul liberal.
Cristian Buican a criticat şi situaţia generată de actuala coaliţie de guvernare în sistemul bugetar şi a cerut respingerea în Parlament a OUG 79/2017 şi a Legii nr. 227/2015. „Din păcate, nici în mediul bugetar lucrurile nu stau foarte bine. De la asigurări repetate venite din partea guvernamentală precum «niciun venit nu va scădea», până la «3% dintre bugetari vor înregistra o tăiere a venitului lunar» şi de la «creşterea tuturor salariilor bugetarilor cu 25%», până la majorări de 3 lei a majorităţii salariilor, toate scenariile acestea demne de Kafka sunt astăzi realitate din cauza tuturor celor 3 Guverne PSD-ALDE din ultimul an. Stimaţi colegi din arcul guvernamental, fac şi pe această cale un apel la dumneavoastră de a respinge în Parlament OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cât mai urgent posibil, şi vă solicit să fiţi solidari cu propriile declaraţii din 2016 când aţi considerat măsura trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat ca fiind anti-naţională”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ