Măsurile PSD-ALDE diminuează bugetul Craiovei cu peste 40 de milioane de euro

0

La sfârşitul anului trecut, i-am solicitat domnului primar Mihail Genoiu să spună craiovenilor cu cât va scădea bugetul Craiovei în anul 2018, având în vedere măsurile fiscale luate de guvernarea PSD-ALDE. La şedinţa din luna decembrie a Consiliului Local Craiova, domnul primar ne dădea asigurări că “Guvernul şi-a asumat compensarea sumelor până la nivelul încasărilor din anii trecuţi, în aşa fel încât bugetul anului 2018 să nu aibă de suferit”.
Dar, iată că propunerea de buget aflată în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii craiovene prognozează venituri totale de 418 milioane lei în acest an, spre deosebire de anul trecut când bugetul Craiovei a însumat venituri de peste 600 milioane lei. Dacă anul trecut ponderea sumelor alocate pentru dezvoltare a fost de 15% din bugetul Craiovei, oare cât va fi anul acesta când bugetul Craiovei scade cu o treime?!
În condiţiile în care la nivel central guvernul caută cu disperare soluţii pentru plata salariilor şi a pensiilor, este greu de crezut că promisiunile în ceea ce priveşte demararea lucrărilor la autostrada Craiova-Piteşti şi proiectul construcţiei noului spital regional ar putea avea vreo şansă anul acesta. Aşadar, singura speranţă ar fi fost investiţiile în plan local, însă prin diminuarea considerabilă a veniturilor, există toate premisele ca anul 2018 să fie unul aproape complet lipsit de investiţii.
Pe această cale, solicit public primarului Craiovei, domnul Mihail Genoiu, şi majorităţii PSD-ALDE din Consiliul Local Craiova, să nu neglijeze investiţiile în acest an şi să ţină cont de amendamentele pe care le va depune opoziţia.
Reabilitarea Colegiului Naţional ”Carol I”, crearea de noi locuri de parcare, construirea unui parc industrial serios, investiţiile în zona periferică a oraşului, achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun, sunt proiecte care nu trebuie să lipsească din bugetul pe anul 2018 al municipiului Craiova!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ