Primăria Craiova nu vrea să rămână descoperită la vară la Water-Park şi dă drumul la achiziţia de şezlonguri şi umbreluţe
Operaţiunea „Şezlong, extremă urgenţă”

Într-o interpretare originală a proverbului „fă-ţi iarna car şi vara sanie”, edilii craioveni pornesc pe repede înainte cumpărăturile pentru sezonul estival. Primăria Craiova investeşte aproximativ 40.000 de euro, plus TVA, în şezlonguri, măsuţe şi umbreluţe. Destinate nu relaxării funcţionarilor, cum ar putea bănui cârcotaşii, ci mobilării parcului acvatic inaugurat anul trecut.

0

Este vorba de una dintre primele proceduri de achiziţie publică lansate de municipalitatea craioveană în acest an. Edilii au plasat anunţul de „Achiziţie şezlonguri, măsuţe, umbrele soare şi suporţi aferenţi” în 5 februarie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, optând pentru varianta pe repede-înainte de derulare, respectiv cererea de ofertă – procedura simplificată, într-o singură etapă. Data limită pentru depunerea ofertelor este 19 februarie, criteriul de departajare a ofertelor fiind preţul cel mai scăzut.
Investiţia în mobilier de plajă/camping este motivată prin nevoia de a asigura vizitatorilor de la Water-Park „condiţii minimale” în sezonul vară/toamnă, după cum se arată în documentaţia postată în SEAP: „Complexul de agrement acvatic – Craiova Water-Park din Parcul Tineretului Banu Stepan, nr.2A, beneficiar Primăria Municipiului Craiova, a fost implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa Prioritară 5, domeniul major de investiţii 5.2, conform contractului de finanţare nr.2174/09.09.2011, cod SMIS 14794, încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Agenţia pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi UAT Municipiul Craiova. Având în vedere că acest complex şi-a început efectiv activitatea cu data de 11.08.2017, s-a constatat necesitatea asigurării clienţilor unui confort minimal prin achiziţionarea de echipamente specifice pentru plajă (şezlonguri, măsuţe şi umbrele plajă cu suporţi aferenţi) pentru perioada de vară-toamnă, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.12274/22.01.2018”.

800 de şezlonguri şi 400 de măsuţe pentru parcul acvatic
Fişa de date a achiziţiei arată că primăria vrea să doteze complexul acvatic din Lunca Jiului cu 2.300 de piese de mobilier destinate celor care vor să se relaxeze în jurul piscinelor inaugurate vara trecută: ”Achiziţie şezlonguri, măsuţe, umbrele de soare şi suporţi umbrelă pentru complexul de agrement acvatic Water-Park”, respectiv: 800 buc şezlonguri plajă; 400 buc măsuţe plajă; 550 buc umbrele plajă; 550 buc suporţi umbrelă, conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 12274/22.01.2018”. Potrivit documentaţiei de achiziţie, valoarea contractului este estimată de autoritatea contractantă la 176.400 de lei, fără TVA, şezlongurile şi măsuţele urmând a fi livrate primăriei în termen de 30 de zile de la data atribuirii contractului. Edilii pun şi condiţia experienţei în contracte similare pentru participanţii la procedura de achiziţie publică: „Ofertanţii vor prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi din care să rezulte că au fost livrate produse similare, în valoare cumulată egală sau mai mare cu 150.000,00 lei (excl. TVA), la nivelul unui contract/unor contracte. Livrările de produse similare se confirmă prin prezentarea de certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate contractantă sau de către clientul beneficiar. Experienţa similară priveşte achiziţia de produse similare cu produsele care fac obiectul contractului de achiziţie publică, respectiv mobilier pentru plajă/piscină/camping/grădină”.

Water-Park-ul s-ar putea „ieftini”
În paralel cu investiţiile în dotarea Water-Park-ului, Primăria Craiova ia în calcul şi ieftinirea tarifelor de acces la toboganele şi piscinei din Lunca Jiului. Municipalitatea a demarat recent o procedură de achiziţie publică pentru realizarea unui studiu privind recalcularea cuantumului tarifelor/taxelor percepute utilizatorilor pentru proiectul „Craiova Water-Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Municipiul Craiova”. Edilii susţin că pot micşora tarifele de acces la Water-Park sau oferi variante mai avantajoase de acces pentru doritori dacă studiul respectiv va demonstra că nu vor fi afectaţi astfel indicatorii de performanţă asumaţi de Primăria Craiova prin contractul de finanţare semnat în urmă cu şapte ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ