Invitați de talie internațională, la Opera din Craiova

Bas-baritonul danez Lars Fosser și tenorul italian Oreste Cosimo fac parte din distribuția spectacolului de operă „Lucia di Lammermoor”.

0

Opera Română Craiova prezintă sâmbătă, 27 ianuarie 2018, de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar, capodopera lui Donizetti „Lucia di Lammermoor”. Reprezentația va fi condusă muzical de maestrul Marius Hristescu și reunește o distribuție cu nume importante ale artei lirice europene.
Lars Fossser (în rolul Lordul Enrico Ashton) și Oreste Cosimo (Edgardo de Ravenswood) vor avea parteneri de scenă îndrăgiți soliști români. Rolul Lucia Ashton va fi interpretat de soprana Marta Sandu, cunoscută pe scena Operei Naționale București și invitată frecvent pentru a susține concerte în ţară şi în străinătate, iar Sorin Drăniceanu, reputatul bas craiovean cu o carieră internațională, va interpreta rolul Raimondo Bidebent. Alături de aceștia se vor afla tinerii artiști Noemi Modra, care va interpreta Alisa, și Bogdan Olaru în rolurile Lordul Arthuro Bucklaw și Normanno, alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.
Solistul danez Lars Fosser s-a arătat entuziasmat pe rețelele de socializare de prezența sa la Craiova, fiind convins că seara de sâmbătă va fi una spectaculoasă. După ce a atras elogiile publicului și ale criticilor pentru interpretările sale pe scenele Operelor Naționale din Danemarca și Norvegia, dar și în teatre lirice din Germania, Austria, Franța, Spania și multe altele, este rândul melomanilor din România să îl asculte pe solistul considerat „noul superbariton danez”.
Binecunoscut în teatrele lirice italiene și la nivel internațional, tenorul italian Oreste Cosimo a avut prilejul de a apărea în fața intransigentului public al celebrului Scala din Milano sub conducerea muzicală a doi reputați dirijori ai lumii muzicale mondiale: Antonio Pappano și Daniel Barenboim, cu cel de-al doilea chiar în data de 7 decembrie 2014, seara deschiderii stagiunii la celebrul teatru de operă italian, considerată în lumea artei lirice „cea mai importantă premieră a lumii”.
Distribuția reunită la opera craioveană va oferi ascultătorilor o poveste despre tragicele consecințe ale unei căsătorii forțate, poveste care l-a inspirat pe Donizetti să compună unele dintre cele mai frumoase și dramatice pagini muzicale rămase în istoria operei.
Spectacolul Operei Române Craiova, în regia Arabelei Tănase, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu și o coregrafie creată de Emilian Barteș, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova și s-a bucurat întotdeauna de succes în rândul spectatorilor din Bănie.
Mai multe informații pot fi obținute vizitând site-ul Operei Române Craiova www.operacraiova.ro sau pagina www.facebook.com/operacraiova
Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.

Parteneri:
Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Cuvântul Libertății, Oltenia 3TV, Lupa, TVR Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro, Jurnalul Olteniei, Micapi, Radio Horion, Tele U, GTV, Indiscret în Oltenia, Republica TV, Oltenașul, Oltenia24.ro, Ramada Plaza, Universitatea din Craiova, Mercur Center, Electroputere Parc Mall, Akademos Alpinism Acrobatic, RAT Craiova, Monumente Oltenia, Festivaluri Românești.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ