Peste 6.300 de cărți funciare, eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 15 comune doljene

Peste 6.300 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 15 comune din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

0

Cele 6.357 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Afumați, Amărăștii de Sus, Apele Vii, Bârca, Brabova, Braloștița, Bratovoești, Carpen, Castranova, Fărcaș, Ghercești, Giubega, Măceșu de Sus, Seaca de Câmp și Șimnicu de Sus. Lucrările de cadastru general, începute în anul 2016, au fost finanțate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.
Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor 15 comune de către directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu, în prezența autorităților locale. La evenimentul care a avut loc miercuri, 17 ianuarie 2018, au participat Radu Preda – senator de Dolj, Cosmin Vasile – vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj și Cristian Șovăilă – subprefect al județului Dolj.
În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, două sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Dranic și Mischii), iar în alte 107 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. „Sperăm ca în 2018 să înceapă lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țării, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu.
Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ