Craiova: Opt mii de persoane au adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I

Opt mii de persoane, în majoritate membri ai organizației Dolj a Partidului Social Democrat, au depus duminică flori și candele la bustul Majestății Sale Regele Mihai I al României, aducând astfel un ultim omagiu fostului suveran. Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ținut să precizeze că Majestatea Sa a fost declarat cetățean de onoare al Craiova încă din 2013, orașul nostru fiind unul dintre puținele din țară care are o statuie a Regelui Mihai I.

0

Puțin înainte de ora 11.00, aproximativ opt mii de membri ai PSD Dolj, primari, consilierii locali, preşedinţii de organizaţii locale, reprezentanți ai organizațiilor de Tineret, Femei și Organizaţia de Seniori, precum și membri simpli ori simpatizanți, au plecat din fața Primăriei Craiova către Piața „Tricolorului“, acolo unde este amplasat bustul Majestății Sale Regele Mihai I. Aceștia au depus coroane de flori și candele, aducând astfel un ultimo omagiu fostului suveran, despre care Lia Olguța Vasilescu a spus că a fost un apropiat al Craiovei, oraș care găzduiește două instituții înființate de Majestatea Sa prin două decrete regale, Universitatea din Craiova și Filarmonica „Oltenia“ din Craiova. „Suntem aici pentru a ne aduce omagiul unei personalităţi foarte importante pentru Craiova deoarece printre ultimele decrete regale semnate de Majestatea Sa se află şi cele de înfiinţare a Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii „Oltenia” Craiova”. Regele Mihai a fost declarat cetățean de onoare al orașului Craiova încă din 2013. De altfel, orașul Craiova este unul dintre puținele care au statui ale Regelui Mihai“, a declarat Olguța Vasilescu.
La rândul său, președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a declarat: „Am venit să aducem un ultim omagiu Maiestăţii Sale Regele Mihai I pentru că pentru Craiova şi pentru Oltenia sunt lucruri pe care le-a făcut şi pe care nu le putem uita. Mai mult, din anul 2013, Maiestatea Sa este cetăţean de onoare al municipiului Craiova. Este un gest pe care cred că era normal şi corect să-l faceam, să-i recunoaştem meritele şi eforturile făcute. Noi am venit doar cu acest mesaj aici, am renunţat la ideea de a face un miting, la care ar fi venit minim 30.000 de persoane“, a precizat liderul PSD Dolj.

Printre cei prezenți s-au numărat și președintele Consiliului Județean Dolj – Ion Prioteasa, cei doi vicepreședinți – Cosmin Vasile și Oana Bică, primarul Craiovei – Mihail Genoiu, precum și deputații și senatorii PSD de Dolj.

Bustul Majestăţii Sale, Regelui Mihai I al României, a fost dezvelit în luna noiembrie 2014, la eveniment fiind prezent Alteţa Sa Regală Principele Radu. Sculptura a fost realizată de artistul craiovean Marcel Voinea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ