La Râmnicu Vâlcea: Pe 1 decembrie se deschide târgul de iarnă

Primăria Râmnicu Vâlcea anunţă că pe 1 decembrie se deschide târgul de iarnă în parcul central al oraşului. În aceeaşi zi va fi dat în folosinţă şi patinoarul, iar vizitatorii vor avea parte de multe alte surprize. Municipalitatea a pregătit şi pentru 5 decembrie, de Sfântul Nicolae, un program deosebit.

0

Naşterea lui Iisus în reprezentare tridimensională
Potrivit lui Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei, „în seara zilei de 1 decembrie se va aprinde iluminatul festiv în întreg oraşul, se va deschide Târgul Decembrie Magic şi se va da în folosinţă patinoarul artificial din Zona Centrală. Scuarul Mircea cel Bătrân îi aşteaptă pe vizitatori cu o imagine feerică de iarnă şi un aspect de basm ca urmare a unui nou concept de iluminat festiv. Pe de altă parte, cele 28 de căsuţe din târg vor aduce miresmele şi bucuria sărbătorilor tradiţionale, oferind tuturor posibilitatea de a gusta dulciuri, dar şi de a cumpăra cadouri specifice de sezon. Tot în scuarul Mircea cel Bătrân va putea fi admirată o reprezentare tridimensională a scenei naşterii lui Iisus sau un ”Copac al dorinţelor”, care va fi cu siguranţă pe placul mai ales al celor tineri”.

Pe 5 decembrie, Ion Bocşa va cânta colinde
Daniel Ionescu a mai anunţat că sărbătorile vor continua marţi, 5 decembrie, când, de la ora 17.00, cei mici sunt aşteptaţi să îl sărbătorească pe Moş Nicolae în cadrul unui spectacol de animaţie cu personaje de poveste, dar şi cu multe surprize dulci. De la ora 18.00, vechile colinde româneşti vor fi aduse la viaţă de un Concert Extraordinar de Colinde susţinut de Ansamblul de Muzică Tradiţională ”Icoane”, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocşa, cunoscutul solist de muzică populară şi cadru didactic al Universităţii de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Concertul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ