Clubul Rotary Târgu Jiu, alături de celelalte cluburi din Districtul 2241-România şi Republica Moldova, este implicat într-un proiect cu un obiectiv ambiţios, acela de a planta un milion de copaci la nivelul Districtului.
Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii 28 de ani nu ne dă speranţe de mai bine. Este nevoie să ne unim forţele pentru un proiect de anvergură, cu impact major şi constant de-a lungul timpului.
A fost o acţiune prin care membrii Clubului Rotary Târgu Jiu, cu sprijinul Allianz Țiriac, alături de tinerii de la Interact Târgu Jiu, au plantat 100 de copaci în Parcul Central din Târgu Jiu. Au fost plantaţi: paltini, stejari, platani, tei, gingobiloba, încercând astfel să înnoim unul dintre cele mai frumoase parcuri din ţară.
„Preşedintele RI, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său până în data de 22 aprilie 2018, care marchează Ziua Internaţională a Pământului. Districtul nostru, prin proiectul iniţiat de RC Oradea, al cărui obiectiv ambiţios este de a planta 1 milion de copaci, depăşeşte cu mult provocarea lansată la nivel internaţional. Ce gest mai frumos şi plin de iubire dedicat generaţiilor viitoare am putea să facem decât să lăsăm în urma nostră o armată de copaci pe care noi i-am plantat?”, este mesajul domnului Emilian Sopoian, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova.
A fost o acţiune reuşită şi suntem extrem de încântaţi de participarea tinerilor. Doresc să adresez mulţumiri tuturor participanţilor, membri ai Clubului Rotary Târgu Jiu şi familiilor acestora, tinerilor noştri de la Interact şi Primăriei Târgu Jiu. O menţiune specială pentru prietenii noştri Nicolae Goaţă şi Adrian Tudor, care s-au ocupat de organizarea acestei acţiuni, şi tuturor celor care au contribuit la reuşita acesteia”, a declarat Ștefan Ghimişi, preşedintele Clubului Rotary Târgu Jiu.
Când toată lumea taie, Rotary plantează!!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ