Ipocrizie, numele tău este PNL!

0

Dedublarea, limbajul dublu, ”două feţe” devin practici perfecţionate în PNL de la o săptămână la alta.
Partidul domnului Orban face din cameleonism strategie politică de partid. PNL atacă public reforma justiţiei, deşi pe fond o susţine. PNL atacă reforma Codului Fiscal, deşi recunoaşte în forurile sale interioare că este o măsură cu adevărat liberală.
Acum, PNL şi-a pus primarii să acuze Guvernul că distruge (prin aceeaşi reformă fiscală) bugetele primăriilor. Asta după ce, săptămâna trecută, primari PNL de top au CONVENIT în cadrul întâlnirii premierului cu Asociaţia Municipiilor din România nişte lucruri foarte clare prin care bugetele primăriilor nu vor fi afectate în 2018.
Oare cum se numeşte asta?! Dezinformare, manipulare sau ipocrizie politică?! Cred că toate la un loc!
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România au convenit măsuri pentru menţinerea bugetelor locale din 2018 cel puţin la nivelul veniturilor din acest an, astfel încât modificările Codului fiscal să nu afecteze fondurile de funcţionare şi de dezvoltare ale municipiilor.
Guvernul a propus primarilor creşterea cotei defalcate din impozitul pe venit de care beneficiază municipiile de la 41,75%, cât este acum, la 43%, în contextul în care Guvernul are în vedere reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
Totodată, Guvernul va acorda compensaţii de la bugetul de stat, în situaţiile în care, şi după această majorare a cotei, bugetele autorităților locale pentru anul viitor vor fi afectate.
Guvernul a propus, aşadar, o logică a colaborării, a bunei credinţe, a suportului pentru toate primăriile, indiferent de culoarea politică a primarilor.
Cum înţelege PNL să răspundă la această abordare constructivă? Cum se vede. Cu rea-credinţă, difuzând informaţii mincinoase, construind acţiuni împotriva unei înţelegeri CORECTE la care au fost parte.
În aceste condiţii, nu ai cum să nu spui: Ipocrizie, numele tău e PNL!

Deputatul Ion Cupă – preşedintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ