Deputatul Vasile Cocoş anunţă o propunere legislativă privind crearea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament
Copiii nimănui primesc o şansă

Deputatul PSD de Vâlcea, Vasile Cocoş, a anunţat recent o propunere legislativă iniţiată de membri ai grupului parlamentar social-democrat ce vizează crearea şi funcţionarea pe lângă casele de copii şi centrele de plasament a unor ateliere sau centre de ucenicie. Astfel, copiii instituţionalizaţi vor avea şansa să înveţe o meserie pe care să o practice după excluderea din centrul de plasament.

0

Parlamentarul social-democrat spune că aceste ateliere urmează să fie destinate exclusiv învăţării şi practicării unor meserii, cu preponderenţă tradiţionale, de către copii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, din aceste centre. “La finalizarea cursurilor, susţinută printr-un examen, se eliberează o diplomă sau un certificat de calificare care să ateste competenţele dobândite de aceştia şi care să le certifice faptul că pot profesa meseria învăţată, fără să mai fie nevoie de obţinerea unor alte certificări ANC”, a declarat Vasile Cocoş. Potrivit iniţiatorilor, coordonarea activităţilor de învăţare şi practicare a meseriilor va fi făcută de persoane specializate în respectiva meserie, angajate pe postul de ”coordonator curs”, posesori de diplome de absolvire a unor şcoli de maiştri sau cursuri de pregătire, care să demonstreze că au practicat meseria respectivă timp de cel puţin 10 ani. Bunurile şi produsele obţinute în urma desfăşurării activităţilor practice pot fi vândute, iar banii folosiţi vor reprezenta sursă de autofinanţare a proiectului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ