Excludere de tip ceauşist la ALDE Vâlcea

ALDE Vâlcea l-a exclus din partid pe Eduard Vîrlan, consilier în Consiliul Local Râmnicu Vîlcea şi vicepreşedinte al Organizaţiei Râmnicu Vâlcea a acestei formaţiuni politice, din cauză că l-a criticat, în pauza unei emisiuni tv, pe liderul filialei judeţene, Dumitru Lovin. Decizia, adoptată în baza unui Cod etic ceauşist, a fost luată în unanimitate, în şedinţa din 14 octombrie a.c. a Delegaţiei Permanente a ALDE Vâlcea. Luni, 16 octombrie, Vîrlan şi-a anunţat şi el demisia din CL Râmnicu Vâlcea, iar în motivarea scrisă a afirmat despre Lovin că este un „nimic”.

0
Dumitru Lovin

În ALDE Vâlcea dictatura se simte foarte bine şi face şi victime, sub umbrela statutului partidului, conceput în aşa fel încât să îi înlăture pe cei care cârtesc. Un comunicat al filialei Vâlcea a ALDE, condusă de septuagenarul Dumitrul Lovin, a anunţat retragerea sprijinului politic al consilierului municipal Eduard Vîrlan şi excluderea acestuia din formaţiunea condusă de Tăriceanu. Documentul face precizarea că decizia a fost luată „în conformitate cu statutul şi codul etic al partidului”. Dar care este motivul acestei măsuri radicale? În luna iulie, a.c, în pauza unei emisiuni tv, Eduard Vîrlan ar fi povestit cum era să îl bată pe Lovin, din cauza comportamentului dictatorial şi a tonului pe care acesta îl foloseşte în relaţia cu colegii de partid. Povestea a devenit publică, iar Vîrlan a susţinut ulterior că nu s-a făcut bine înţeles.

Din Codul etic al ALDE: Afară cei care critică şefimea de la toate nivelurile
Codul etic al ALDE, în baza căruia a fost măturat Vîrlan conţine nişte prevederi de te cruceşti, iar Filiala Vâlcea dă semne că îl adoră. Astfel, la punctul III, alineatul 9, se specifică faptul că membrii ALDE și/sau organele/structurile ALDE au obligația de a nu critica sau denigra, nici în public, nici într-un mod în care ar putea ajunge la cunoștința publicului, pe preşedintele partidului sau pe persoanele din organele de conducere ale partidului sau pe colegii lor. Articolul 18, litera c, din Statutul ALDE spune că sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se poate aplica dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele.
Potrivit comunicatului ALDE Vâlcea „Hotărârea a fost luată după ce, în presa locală, au apărut articole negative la adresa organizaţiei şi a liderului acesteia, având ca sursă o ieşire total nepotrivită a consilierului, pe holurile unui post de televiziune local. Lui Eduard Vârlan i s-a oferit şansa să dezmintă declaraţiile pe care jurnaliştii le-au făcut publice, cu atât mai mult cu cât acestea nu aveau nici un suport real, dar s-a eschivat“.

„Îmi cer scuze faţă de toţi cetăţenii pe care i-am convins să îl voteze pe Dumitru Lovin”.
Forţat de situaţie, Vîrlan şi-a înregistrat luni demisia din Consiliul Local, cu următoarea explicaţie: „Motivul demisiei este domnul preşedinte Dumitru Lovin, despre nimic nu poţi să spui nimic”. Ulterior, acesta a transmis şi un mesaj electoratului: „Îmi cer scuze faţă de toţi cetăţenii pe care i-am convins să îl voteze pe Dumitru Lovin”.
ALDE are în Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea trei consilieri. Înlocuitorul lui Vîrlan va fi Daniel Condescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ