ALDE Dolj: Factorii responsabili trebuie să urgenteze deblocarea Legii 164

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE: „Zeci de mii de fermieri doljeni așteaptă aplicarea avantajelor fiscale stipulate de Legea 164/2016“.

0

„ALDE a avut un rol major în construcția și promovarea Legii 164, care prevede reglementări ce stimulează fermierii să se asocieze în forme cooperative moderne de producție. Aceste asocieri ar aduce producătorilor agricoli avantaje fiscale importante precum scutiri de la plata impozitului pe profit, de la plata impozitului pe venit, a impozitului pe proprietate a bunurilor imobile și a celui pe arendă.
Aplicarea acestei legi ar crea oportunități excepționale pentru modernizarea agriculturii românești, pentru dezvoltarea economică pe termen lung a acestui domeniu atât de important.
Considerăm că factorii ministeriali cu atribuții directe în aplicarea acestei legi ar trebui să finalizeze cât mai repede discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru ca beneficiile fiscale ale legii să fie aplicate de facto.
Pentru a putea face față competiției cu fermierii europeni, care beneficiază de astfel de prevederi în țările lor, fermierii români au mare nevoie de aplicarea cât mai repede a prevederile acestei legi.
Acest lucru ar fi benefic nu doar pentru producătorii agricoli români, ci pentru toți consumatorii români care are putea găsi mai multe produse românești de bună calitate, la prețuri corecte, pe rafturile magazinelor“, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ