REACŢIE URBANĂ. „Unde ne întâlnim?” – proiect de teatru comunitar

0

REACŢIE URBANĂ este cel mai nou proiect al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” şi este creat special pentru comunitate, o ocazie unică pentru oameni din orice domeniu de activitate – elevi, studenţi, pensionari, să cunoască o producţie teatrală dintr-o altă perspectivă decât cea de spectator. Cultura este un factor de dezvoltare urbană şi, pornind de la o serie de workshop-uri, participanţii vor realiza o producţie teatrală trecând prin toate etapele specifice.
Proiectul Reacţie Urbană are ca scop producerea a două spectacole care se vor dezvolta atât cu profesionişti din echipa Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, cât şi cu cetăţeni ai oraşului aleşi ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Cele două spectacole pornesc de la două întrebări: „Unde ne întâlnim?” şi „Azi sau Mâine?”, la care se aşteaptă răspunsul/răspunsurile venite din partea comunităţii. Pe baza acestora se vor construi spectacolele, începând de la text şi până la produsul cultural finit ce urmează să aibă parte de reprezentaţii pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, în sezonul de iarnă şi în cel de vară al stagiunii 2017-2018.
În vederea dezvoltării proiectului, se vor alătura celor din echipa Teatrului Naţional “Marin Sorescu următorii participanţi: 10 actori, 1 asistent regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 1 video editor, 1 fotograf, 1 grafician, 1 asistent PR, 1 social media and content editor.
Cei care doresc să facă parte din proiectul REACŢIE URBANĂ trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada octombrie – ianuarie 2018 şi să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://goo.gl/forms/Fwg63EPFMg134I4p1. În urma înscrierii şi a participării la casting sau interviu, după caz, persoanele selectate vor semna un contract de voluntariat pe care îl pot adăuga ca experienţa în CV.
Pentru spectacolul „Unde ne întâlnim?”, castingul va avea loc pe 15 şi 16 octombrie, ora 18:00, sala I.D Sîrbu, iar repetiţiile vor avea loc în perioada octombrie-decembrie, în zilele de week-end.
Premiera spectacolului va avea loc pe 9 şi 10 decembrie, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13-14 ianuarie 2018. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la numerele de telefon: Laurenţiu Tudor- 0729.575.612, Irina Cîrneanu- 0766.649.979, Alice Enuca- 0763.149.556

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ