ALDE Dolj: Nu vrem impozitarea produselor obținute în gospodăriile oamenilor

Victor Gogonea, vicepreședinte ALDE Dolj: „Eforturile noastre sunt îndreptate către găsirea de soluții pentru reducerea fiscalității atât pentru firme cât și pentru persoanele fizice“.

0

„Politica ALDE în guvernul României este aceea de a impune soluții care să genereze scăderea fiscalității și creșterea libertății economice și a puterii financiare atât la nivelul firmelor cât și la cel al persoanelor fizice.
În acest sens suntem preocupați ca măsura reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10% să intre în vigoare în 2018. De asemenea suntem preocupați ca meseriile liberale să fie încurajate și despovărate de taxe inhibitoare de inițiativă și dezvoltare.
Nu se pune problema ca produsele pe care românii le obțin în gospodăriile lor să fie în vreun fel impozitate. Descurajăm orice speculație pe această temă. ALDE nu va accepta niciodată o asemenea măsură.
În același timp, rămânem preocupați ca nivelul colectării veniturilor fiscale LEGITIME (25,4% din PIB la momentul actual) să crească și să se apropie de media europeană (40% din PIB).
O astfel de evoluție POSIBILĂ ar însemna aproape 20 de miliarde euro, bani cu care am reuși să creăm infrastructura rutieră mult dorită și am crea condiții pentru creșterea calității vieții pentru toți cetățenii țării.
În vreme ce toate țările caută soluții pentru maximizarea colectării acestor venituri fiscale, România nu poate și nu trebuie să facă excepție. Acest lucru este spre binele nostru ca societate dornică de progres accelerat“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ