Zboruri de 600.000 lei, estimate pentru 48 de luni
Vâlcea: Institutul de Criogenie s-a mutat în avion

În România, cercetarea nu este întotdeauna ”la pământ”. Face această dovadă Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, care anunţă că va aloca până la 600.000 lei pentru deplasările cu avionul, pe o perioadă de 48 de luni. ICSI Râmnicu Vâlcea (fosta Uzina G) se află sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale.

0
Sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea

Caietul de sarcini al ICSI pentru achiziţia transportului aerian ocazional de pasageri pe curse interne şi internaţionale a fost publicat recent în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi oferă şi alte date interesante. Cine vor fi beneficiarii deplasărilor cu avionul plătite de ICSI?
Potrivit Caietului de sarcini, Institutul din Râmnicu Vâlcea vizează „achiziţionarea serviciilor de transport ocazional de pasageri de curse interne şi internaţionale, în funcţie de necesităţi, în limita bugetului alocat după caz, pentru demnitari, salariaţi şi/sau delegaţii autorităţii contractante, clasa economic, clasa business, cu week-end, sau altele, după caz”. (…) În componenţa unei delegaţii pot exista atât membri care au statut de demnitar şi dreptul de a călători la clasa business, cât şi personal ce nu are acest statut şi călătoreşte la clasa economic (…). Autoritatea contractantă va încheia Acord-cadru cu toţi ofertanţii ale căror oferte au fost declarate admisibile. Numărul agenţilor cu care se încheie acest contract-cadru este nelimitat”, se arată în acest document.

„Nu este mult!”
La capitolul „Cantitatea sau domeniul contractului”, se precizează limitele estimate de ICSI pentru acest gen de transport: valoarea estimată fără TVA este de minimum 50.000 lei şi de maximum 600.000 lei. Gheorghe Ioniţă, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că, având în vedere activitatea instituţiei, suma nu este mare. „Practic, este vorba de 1,5 miliarde lei vechi pe an. Suntem membri în 11 asociaţii internaţionale, participăm la diverse cursuri. Nu risipim banii, fiecare deplasare se face pe un anume proiect, care necesită anumiţi indicatori, obligatoriu de respectat”, susţine acesta.

Raportul ICSI pe 2016, un continuu du-te-vino
Raportul pe 2016 al ICSI Râmnicu Vâlcea conţine de toate, mai puţin cheltuieli defalcate. Prin urmare, nu se poate face o comparaţie cu datele precedente. Documentul înregistrează 50 de participări ale personalului la stagii de pregătire, workshop-uri lucrative, cursuri de perfecţionare, în Anglia, Germania, Franţa, Belgia, SUA. De asemenea, mai face referire şi la un număr impresionant de participări la târguri internaţionale şi naţionale. Nu lipsesc proiectele bilaterale, în care cheltuielile sunt împărţite. Cu alte cuvinte, o poveste de miliarde.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ