Descoperire macabră în Olt
Ucis şi decapitat de amicul cu care petrecuse la bar

Descoperire macabră în Olt. Un copil de 13 ani a fost găsit decapitat la marginea comunei Brastavăţu. Daniel fusese văzut ultima oară cu o seară înainte de a i se descoperi cadavrul. Băiatul petrecuse cu nişte amici la barul unei benzinării din zonă. Părinţii nu au reclamat dispariţia pentru că Daniel mai obişnuia să lipsească. Procurorii susţin că el a fost ucis şi au un suspect în persoana unui tânăr din localitate. Cadavrul a fost trimis la medicină legală pentru efectuarea necropsiei. În cauză a fost deschis dosar penal pentru omor, iar anchetatorii vor să afle cum a murit băiatul.

0

Ucis în drum spre casă
Daniel Şoşoi ar fi trebuit să fie elev în clasa a VII-a la şcoala din localitate. Provenind dintr-o familie numeroasă de etnie rromă, el a renunţat la şcoală pentru a munci cu ziua prin sat şi a-şi ajuta tatăl şi bunica. Cei care-l cunoşteau spun despre el că era un copil cuminte şi muncitor. Un copil chinuit care trebuia să muncească pentru a avea ce mânca. La muncă a fost şi în ziua de dinainte de a i se găsi cadavrul decapitat pe o uliţă de la marginea satului. Când a terminat de muncă, băiatul nu s-a dus acasă, ci la barul unei benzinării din apropierea comunei, împreună cu mai mulţi amici. Au stat acolo până după miezul nopţii, susţin reprezentanţii localului. ”La un moment dat, era târziu, trecuse de ora 12, tinerii au plecat. Nu ne-am uitat după ei, nu ştim în ce direcţie au luat-o. Nu am observat nimic suspect în relaţia dintre tineri, nu s-au certat”, le-a declarat anchetatorilor unul dintre angajaţi, interogat după găsirea cadavrului decapitat al adolescentului.
După plecarea de la barul în cauză, nimeni nu l-a mai văzut pe Daniel, până în dimineaţa în care un consătean care locuieşte la marginea localităţii i-a zărit cadavrul. Scena macabră l-a îngrozit pe bărbat când a observat că trupul nu avea cap.

Sfârtecat de câini
„Am ieşit afară din curte să mă uit după păsări şi atunci am văzut că erau strânse la câţiva metri mai încolo. Am mers să văd ce au găsit ele şi am observat trupul băiatului. Nu avea cap, peste gât fiind tras pulovărul. Am sunat la 112 şi le-am spus ce am descoperit. Mi-au spus să nu ating nimic şi să nu las pe nimeni să se apropie. Aşa am făcut”, a declarat Vasile Geabală, brastaviceanul care a făcut macabra descoperire. Capul lui Daniel a fost descoperit de anchetatori la cca 100 de metri de locul în care zăcea cadavrul. Practic, el fusese mâncat de câini. Patrupedele au fost, cel mai sigur, cele care au târât capul la locul în care a fost găsit.
Vestea cadavrului decapitat s-a răspândit repede în localitate şi oamenii s-au strâns grămadă să vadă dacă zvonurile sunt sau nu reale. La un moment dat, unul dintre localnici a recunoscut hainele de pe cadavru ca aparţinând unui tânăr care-l ajutase în gospodărie. La faţa locului au ajuns, la scurt timp, şi rudele copilului care l-au identificat. Deşi iniţial, după examinarea cadavrului, anchetatorii au susţinut ipoteza că băiatul nu a fost victima unor violenţe, rudele au susţinut ipoteza omorului. Anchetatorii au luat-o în calcul la scurt timp după ce la faţa locului a ajuns şi un câine de urmărire, care le-a oferit câteva indicii foarte importante. Astfel s-a reuşit stabilirea traseului parcurs de băiat până la locul în care i s-a descoperit cadavrul. Câinele a fost cel care le-a oferit anchetatorilor primele indicii cu privire la posibilul criminal. Nimeni altul decât unul dintre amici cu care copilul petrecuse în bar.

Autorul crimei riscă până la 25 de ani după gratii
Pentru a desluşi iţele întortocheate ale acestui caz, procurorul a dispus aducerea la audieri atât a tânărului bănuit că l-ar fi ucis pe Daniel, cât şi a altor localnici care puteau oferi informaţii utile anchetei.Timp de câteva ore, acesta a refuzat să recunoască săvârşirea crimei. Le-a spus anchetatorilor că s-a despărţit de Daniel la scurt timp după plecarea de la bar. Anchetatorii au reuşit, însă, să strângă numeroase indicii rezonabile că el este făptaşul şi au emis pe numele său ordonanţă de reţinere. „Este vorba despre un caz de omor. Avem indicii rezonabile să credem că băiatul a fost omorât. Avem, în acest caz, şi un suspect. El se află la audieri, alături de alţi localnici. Până acum nu a recunoscut fapta. Cercetările continuă pentru a afla împrejurările în care a survenit decesul copilului şi ce anume a condus la această moarte. Vom şti cu exactitate o parte din aceste răspunsuri după necropsie. Un ajutor nesperat l-au primit anchetatorii de la imaginile de pe camerele de luat vederi ale benzinăriei şi de la intrarea în comună. Suspectul este direct criminal. După mai multe ore de audieri, a recunoscut. Este vorba de un tânăr de 21 de ani din comună, cu care băiatul fusese la băut. A recunoscut că l-a înjunghiat în gât cu un briceag şi l-a lăsat acolo. Peste noapte nimeni nu ştia ce s-a întâmplat, cine i-a mâncat capul. Se poate să fi fost câinii, vulpile sau alte animale, potrivit surselor din apropierea anchetatorilor. Potrivit prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, anchetatorii continuă cercetările pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat în fatidica noapte în care un copil de 13 ani a sfârşit într-un mod cum nu se poate mai tragic. Procurorii susţin că vor avansa mult în anchetă după ce va sosi expertiza medico-legală dispusă cu ocazia necropsiei. Atunci vor şti dacă decapitarea lui Daniel s-a făcut în timp ce el trăia sau după decesul său.
Dacă va fi găsit vinovat de uciderea lui Daniel, tânărul din Brastavăţu acuzat de procurori riscă să petreacă după gratii până la 25 de ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ