Societatea municipală de trasport a semnat contractul de furnizare pentru două autospeciale de ridicări
RAT trece la ridicat maşini în sistem duplex

RAT SRL va achita aproape şapte miliarde de lei vechi pentru utilajele menite să ridice de pe străzile Craiovei automobilele parcate neregulamentar. Cele două utilaje ar trebui să ajungă la dispoziţia SRL-ului municipal până la sfârşitul acestui an, când societatea primăriei ar urma să renunţe la maşina pe care o închiriază pentru a desfăşura activitatea încredinţată de primărie.

0

Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, RAT SRL a finalizat evaluarea ofertelor pentru contractul de „furnizare autoutilitară pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar – 2 bucăţi” şi a semnat contractul cu furnizorul la sfârşitul lunii trecute. SRL-ul municipal de transport public demarase procedura de achiziţie în prima decadă a lunii august, la câteva luni după ce primise, printr-o hotărâre de consiliu local, sarcina de a curăţa străzile de vehiculele parcate neregulamentar. Valoarea contractului era estimată de autoritatea contractantă la 922.000 lei. Anunţul de atribuire a fost publicat luni, 2 octombrie, în SEAP. Potrivit acestuia, contractul a fost adjudecat la preţul de 674.000 lei, fără TVA, de o firmă din Ilfov – EUROBODY HYDRAULICS SRL, din Dragomireşti – Deal. RAT SRL a primit trei oferte valide pentru furnizarea celor două autospeciale de ridicări, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Noile achiziţii ale RAT, aşteptate în decembrie
Potrivit directorului RAT SRL Craiova, cele două autospeciale contractate ar urma să ajungă la Craiova până la sfârşitul acestui an, conducerea unităţii urmând să decidă, după o perioadă de evaluare, dacă acestea sunt suficiente pentru nevoile oraşului, ori e necesară o suplimentare a lotului. „Potrivit contractului, în luna decembrie ar trebui să ne fie livrate cele două autospeciale de ridicări, dată la care vom renunţa la maşina închiriată de care ne folosim acum. Avem nevoie de două autospeciale pentru a putea interveni în două locuri simultan, pentru că, la ora actuală, cu o singură maşină, nu prea facem faţă solicitărilor. Într-o perioadă de o lună s-au ridicat aproximativ 350 de maşini. După ce vom primi cele două autospeciale şi le vom pune în exploatare, vom face o analiză să vedem dacă fac faţă necesităţilor sau facem o nouă achiziţie”, a declarat managerul RAT SRL Craiova, Marcel Tănăsescu.

300 de lei – taxa de ridicare şi transport a vehiculelor
Activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar a reînceput în Craiova în vara acestui an, mai precis pe 21 august, când RAT SRL a scos pentru prima oară la „recoltat” autospeciala închiriată în acest sens. Iată şi tarifele pe care trebuie să le suporte proprietarii vehiculelor luate în colimator de angajaţii RAT, conform unui comunicat al RAT Craiova: „Proprietarii maşinilor care au fost ridicate pe raza municipiului Craiova, urmare a parcării neregulamentare, pot recupera autoturismele de la sediul RAT SRL Craiova, din Calea Severinului nr.23, telefon 0753050011, program nonstop. Tarife: tarif de 300 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova; tarif de 150 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, în situaţia în care proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea acestor cheltuieli; tariful de depozitare în cuantum de 10 lei/zi (inclusiv TVA), începând cu ziua următoare momentului depozitării, nefracţionat pe intervale de ore”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ