Au intrat în vigoare amenzile pentru nerespectarea curăţeniei oraşului
Râmnicu Vâlcea: Arunci pe domeniul public guma de mestecat, 2.500 lei amendă!

În şedinţa ordinară din 28 septembrie 2017, consilierii locali ai municipiului Râmnicu Vâlcea au aprobat amenzi drastice pentru nerespectarea curăţeniei în oraş. Potrivit noilor norme, cei care vor arunca pe domeniul public resturi de ţigări, coji de seminţe, bilete de călătorie, hârtii, ambalaje, gume de mestecat, deşeuri menajere etc., vor fi sancţionaţi cu amendă de la 2.000 la 2.500 lei. Aceleaşi amenzi vor fi aplicate şi celor care aruncă orice fel de deşeuri din maşină (lit. u şi v din Hotărârea CL privind Normele de salubrizare ale municipiului Râmnicu Vâlcea, modificată în şedinţa din 28 septembrie a.c.).

0

Primarul Gutău: ”Timp de o lună facem informare, apoi trecem la sancţiuni”
„Vrem să întroducem ordinea în Râmnicu Vâlcea, astfel încât cei care aruncă hârtii pe jos de la geamul maşinii, cei care stau pe bănci în parcuri şi mănâncă seminţe, apoi aruncă resturile pe jos, cei care duc câinele la plimbare şi lasă mizerie, care aruncă resturi de la alimente, să fie amendaţi cu 25 de milioane de lei vechi. Vom face timp de o lună o publicitate agresivă de înştiinţare în şcoli, în facultăţi, în instituţiile publice, pentru ceea ce îi paşte pe aceia care nu respectă aceste norme. Scopul nostru este de a pune ordine în acest oraş. O lună nu îi vom amenda, apoi îi vom arde la buzunare. Dacă tolerăm astfel de lucruri, toată munca noastră este în zadar”, a declarat primarul Mircia Gutău.
Consilierii au aprobat în unanimitate aceste norme şi au venit cu sugestii. Grigore Crăciunescu (PNL) a propus un număr de telefon la care cetăţenii să poată apela atunci când constată că pe domeniul public se face mizerie.
Primarul Gutău a declarat că acesta este un început şi că va fi receptiv la orice propunere pertinentă pe această temă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ