Elevii din Drănic au primit ghiozdănele de la Bruxelles

Elevii Şcolii Gimnaziale din localitatea doljeană Padea - comuna Drănic - au avut parte, marţi - 3 octombrie, de o lecţie deosebit de interesantă despre Uniunea Europeană.

0

„Cei 80 de elevi au aflat, astfel, cum funcţionează marea familie europeană, câte ţări fac parte din acest mecanism şi ce rol are ţara noastră, România, dovedindu-se, la final, că sunt foarte atenţi la explicaţiile învăţătoarei, informaţiile noi completând tabloul cunoaşterii. Micuţii cetăţeni europeni par că-şi cunosc drepturile, iar unul dintre acestea este chiar dreptul la educaţie. În acest context, şcoala la Padea are un rol important, iar adminstraţia locală şi conducerea unităţii şcolare chiar se preocupă, deopotrivă, de modul în care se desfăşoară actul educaţional.
La finalul expunerii, elevii au primit ghiozdănele, echipate cu rechizitele necesare, precum şi câteva mici surprize, cum ar fi o hartă a Uniunii Europene, şi mai multe piese de puzzle, care aşezate în ordine ofereau imaginea bătrânului continent“, se arată într-un comunicat de presă.
Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European: „Uniunea Europeană are foarte multe programe educaţionale, iar mulţi dintre profesorii noştri sunt antrenaţi în implementarea lor, elevii constituind întotdeauna grupurile ţintă. Pe de altă parte, şcoala românească este o şcoală de calitate şi nu ascund faptul că, la Bruxelles, mă caută foarte mulţi elevi, studenţi români. Partea şi mai frumoasă este că mă reîntâlnesc, la Parlamentul European sau la Comisie, cu o unii dintre aceştia, pentru că ei obţin job-uri bune, pe bază de concurs, şi ne mândrim cu ei. Mărturisesc că mi-aş dori ca, într-o zi, să stau de vorbă la Bruxelles sau la Strasbourg cu unul dintre elevii căruia, astăzi, i-am oferit un ghiozdănel, prin intermediul consilierilor mei”, a subliniat deputatul european. Săptămâna trecută, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a oferit ghiozdane şi rechizite şi elevilor gorjeni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ