Craiova: S-a lansat cea de-a doua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii“

Marţi, 3 octombrie, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, a avut loc o conferință de presă prin care a fost lansată „Săptămâna prevenirii criminalității – ediția a II a 2017”, eveniment la care a participat şeful IPJ Dolj – comisar șef de poliție Dr. Constantin Nicolescu, Inspectoratul General al IŞJ Dolj - prof. Leontina Monica Sună, șeful Serviciului de Ordine Publică Dolj – comisar șef Mihai Stoian, comisar șef Stanca Giucă – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj, precum și Irina Gruia – psihoterapeut și reprezentant al Casei de Cultură a Sindicatelor.

0

Fiecare zi din aceată săptămână are o anumită temă, iar activitățile sunt desfășurate pe această linie, atât de către ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cât și de polițiștii de proximitate din cadrul formațiunilor din județul Dolj.
Ziua de luni, 2 octombrie a.c., a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile, astfel că ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova, au susținut o dezbatere pe tema prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a traficului şi consumului de droguri. De asemenea, dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, vizionări de filme educative au avut loc în unităţile de învăţământ din întregul judeţ, evenimente organizate și susținute de către poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, dar şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale.
Ziua de marţi, 3 octombrie, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, sens în care ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenți la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova unde au stat de vorbă cu cei mici despre prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line.
În zilele ce urmează vor avea loc activități pe linia prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – prevenirea furturilor din auto, prevenirea violenţei în familie și siguranţa rutieră.

Ca în fiecare an, în activitățile desfășurate, partenerii IPJ Dolj sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Casa de Cultura a Sindicatelor Craiova și Cruce Roşie- Filiala Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ