Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” lansează programul „Școală după școală”

Luni, 02.10.2017, la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ Craiova, local B, str. Vântului, nr. 3, începând cu orele 10, va avea loc deschiderea oficială a programului „Școala după școală”.

0

Activitatea este organizată de către Școala Gimnazială Nicolae Romanescu în parteneriat cu Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Asociația Terre des homes, Asociația Nicolae Romanescu și Asociația Parent Project. În cadrul deschiderii, unitatea de învățământ își va prezenta oferta pentru programul “Școala după școală” care, din această toamnă, se va desfășura într-un spațiu modern, dotat după ultimele standarde în ceea ce privește mobilierul și mijloacele multimedia. Elevii vor desfășura câteva activități care să creeze o imagine de ansamblu asupra modului în care se va derula programul în anul școlar 2017-2018.
Sunt înscriși în program 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, care vor fi organizați în 3 grupe: clasa pregătitoare, clasele I și a II-a, respectiv clasele a III-a și a IV-a ale ciclului primar. Ei vor beneficia, după terminarea orelor de curs, de supraveghere si îndrumare în efectuarea temelor, de activități de susținere și dezvoltare personală și de activități fizice și de mișcare. În acest fel ne propunem să oferim oportunități de învățare formală și nonformală pentru consolidarea competențelor, învățare remedială și accelerare a învățării prin activități educative, recreative și de timp liber.
Programul “Școala după școală” al unității noastre va avea o durată medie de 4 ore pe zi. În cadrul activităților de susținere și dezvoltare personală, 20 de profesori ai Școlii Gimnaziale Nicolae Romanescu și ai Palatului Copiilor vor susține activitățile: Atelierul fanteziei, Ecologie – Laboratorul lui Dexter, Machete/construcții mașini, Protecția mediului, Limba engleză prin joc, Sport, mișcare, sănătate, Tainele culorilor și Muzică pentru copii. Aceste activități au rezultat în urma unei analize de nevoi realizată în anul școlar trecut de către consiliul de administrație al școlii. Suntem deschiși către alte activități propuse de părinți, includerea acestora fiind analizată pe parcursul derulării programului de către Comisia de organizare și derulare a programului SDS existentă la nivelul unității de învățământ.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ