Investiţii şi proiecte importante în staţiunea Băile Olăneşti

O parte din iluminatul stradal al staţiunii vâlcene Băile Olăneşti va fi reabilitată printr-o finanţare a Ministerului Dezvoltării, prin Programul PNDL II. Astfel, pentru proiectul ”Reabilitarea şi eficientizarea sistemului de iluminat stradal Băile Olăneşti-Livadia” a fost aprobată suma de 271.459.00 lei.

0

De asemenea, o parte a localităţii va beneficia şi de o finanţare prin Consiliul Judeţean Vâlcea, prin acelaşi program guvernamental: 1.044.580,00 lei pentru modernizarea DJ 654 Valea Cheii-Cheia-Mănăstirea Iezer-Schitul Pahomie, un traseu turistic şi ecumenic foarte frecventat.
Pe de altă parte, Primăria Băile Olăneşti va depune la ADR Sud-Vest Oltenia documentaţia pentru construirea unui complex sportiv şi agrement în Olăneşti-sat. Investiţia va cuprinde un teren de fotbal, un teren de sport multifunţional, precum şi un parc. Primarul Sorin Vasilache a declarat că acest complex sportiv va atrage tinerii cu înclinaţie spre sport, turiştii care iubesc mişcarea în aer liber, precum şi echipele sportive, pentru desfăşurarea cantonamentelor.
Potrivit primarului, în Băile Olăneşti se extinde şi sistemul de supraveghere video. Astfel, vor fi amplasate camere de supraveghere la şcoli, în intersecţiile principale şi în zona centrală a staţiunii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ