„În urma solicitărilor venite din partea reprezentanţilor cluburilor sportive, am depus împreună cu colegul meu, deputatul Adrian Solomon, un amendament la proiectul de lege PL-x 274 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 care a fost, astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. Acest amendament a fost depus şi la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Am susţinut în şedinţă modificarile pe care le-am propus, colegii au fost de acord, la fel şi reprezentanţii Ministerului tineretului şi sportului. Votul a fost pentru, cu o singură abţinere a unui deputat USR. Urmează ca aceste propuneri să fie dezbătute şi supuse la vot în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.
În ultimii ani, sportul de înaltă performanţă, din nevoia de a performa, a suferit tranformări majore în ceea ce priveşte managementul echipelor tehnice pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii sportive. În cazul sporturilor de echipă au apărut ocupaţii ca marketing sportiv, team-manager sau organizator de competiţii, funcţii vitale pe lângă echipele ce joacă la nivel naţional şi internaţional. Pentru că în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 nu era clar specificat şi angajarea acestor persoane angrenate în activitatea sportiva, am depus amendamentul prin care să clarificăm şi acest aspect.
Le mulţumesc colegilor pentru votul dat şi pentru că au înţeles că sportul de performanţă trebuie susţinut printr-o lege clară şi corectă care să ajute la buna desfăşurare a activităţii cluburilor sportive”, a subliniat Eugen Neață pe pagina sa de facebook.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ