ALDE Dolj: Vrem o lege a manualului şcolar în favoarea tuturor elevilor

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Legea manualului școlar trebuie să evite noi forme de birocrație și să elimine pentru totdeauna absența manualelor școlare la începutul anului de învățământ

0

„Punerea în dezbatere publică a Legii manualului școlar este un lucru așteptat de multă vreme pe care noi, cei din ALDE, îl salutăm. Vom face demersuri ca această Lege să intre în vigoare cât mai curând posibil, bineînțeles, în urma unei dezbateri serioase cu toate părțile interesate (elevi, părinți profesori, editori, autorități etc) din toate mediile .
Considerăm că această Lege trebuie să țină cont în principal de interesele și nevoile tuturor copiilor din România, indiferent de mediu social și de posibilitățile părinților.
Noi credem că Legea trebuie să evite apariția unor noi forme de birocrație. Manualele trebuie editate din start, pentru următorii câțiva ani, atât în format clasic, cât și electronic.
Apreciem ca generatoare de birocrație inutilă o eventuală prevedere prin care manualele să fie oferite în format clasic doar la solicitarea scrisă a elevului, părinților sau profesorilor, cu minimum șase luni înaintea începerii anului școlar.
În paralel, considerăm absolut necesară realizarea unei campanii inteligente, ASIMILABILE peste tot în țară, în favoarea uitilizării, din 2020 (de ex.) doar a manulalelor electronice“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ