Liberalii doljeni, suspiciuni în legătură cu mai multe proiecte de hotărâre ale puterii

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul organizaţiei, poziția liberalilor doljeni față de asaltul împotriva justiției declanșat de alianța PSD-ALDE. De asemenea, acesta a adus în discuţie şi câteva puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţelor programate pentru ziua de joi, atât la Consiliul Local Craiova, cât şi la Consiliul Judeţean Dolj.

0

„PNL a solicitat demisia de onoare a celor trei miniștri, Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh (PSD), implicaţi în afacerea Belina, şi a ministrului Viorel Ilie (ALDE) suspectat a fi implicat în trucarea unui concurs de angajare în minister. Pentru că nu au făcut asta, cerem prim-ministrului Tudose demiterea celor trei miniştri. Într-un stat de drept, nevinovăția unor persoane suspecte ar trebui să se demonstreze în instanță și nu în parlament. De aceea, PNL va vota la vedere pentru demiterea acestor miniștri”, a declarat preşedintele PNL Dolj.

Podul suspiciunilor
În ceea ce privește ședința de Consiliu Municipal Craiova care va avea loc joi – 28 septembrie, Ștefan Stoica a prezentat, pe scurt, punctele de pe ordinea de zi care nu vor fi susţinute prin vot de consilierii PNL. „Grupurile noastre de consilieri au avut ședințe tehnice și au stabilit ce va fi votat și ce nu. Încep cu reabilitarea podului din Parcul Nicolae Romanescu. După cum știm, parcul ar fi trebuit reabilitat din fonduri europene dar, de fapt, s-a făcut din bani publici. Podul suspendat nu a fost prins în această reabilitare, iar acum domnul Genoiu vrea să aloce peste 1,3 milioane euro pentru acest lucru”, a declarat Ștefan Stoica. El a mai spus că, deși există o expertiză tehnică, cheltuielile diverse şi neprevăzute sunt 21%, adică peste 220.000 euro, în condițiile în care standardele de cost aprobate prin HG prevăd maximum 10%. Aceeași situație se întâlnește și la capitolul proiectare, unde suma este 8 %, adică 49.000 euro, deși legea prevede maximum 3%. În plus, liderul liberalilor doljeni a atras atenția că nu există o analiză de risc seismic, pentru pod. „Când am întrebat de ce nu s-a reabilitat podul odată cu parcul ni s-a spus că fusese reabilitat aproximativ acum 5 ani. Prin urmare, noi reabilităm un pod din cinci în cinci ani, cu o sumă imensă“, a declarat Stoica.

Liberalii, cu ochii pe ordinea de zi a CJ Dolj
Liberalii doljeni susţin că au găsit lucruri neclare și pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Județean Dolj. Este cazul solicitărilor făcute de directorul Muzeului de Artă, Emilian Ștefârță, de a renunța la banii ceruți iniţial pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru realizarea unui gard, 40.000 lei, şi a unui sistem de climatizare, 40.000 lei, pentru ca, la urmatorul punct pe ordinea de zi, să solicite aceleaşi sume, însă doar pentru studiile de fezabilitate ale celor două investiţii. „Având în vedere că domnul Stefârţă este un arhitect de succes, ne întrebăm de ce apar aceste modificări şi neconcordanţe într-o investiţie din domeniul său de competenţă”, s-a întrebat Ştefan Stoica, preşedinte PNL Dolj. Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţe de Consiliu Judeţean care, în opinia liberalilor, ridică mari semne de întrebare este propunerea executivului acestei instituţii de a suplimenta bugetul SC Parc Turism S.A cu 1.000.000 lei pentru investiţii. „Domnul Răducănoiu cere 10 miliarde lei vechi pentru amenajarea restaurantelor şi a hotelului din patrimoniul societăţii, în condițiile în care la finalul fiecărui an el a solicitat consiliului şi i-a fost aprobat să pastreze profitul pentru investiții. În ce s-a investit, oare, acest profit ani de-a rândul dacă acum domnia sa mai are nevoie de încă 10 miliarde lei vechi?”, a precizat Ștefan Stoica, adăugând că liberalii vor vota împotriva acestui punct.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ