Inovaţie în telenovela reabilitării termice la Craiova. De data asta, primăria licitează doar manopera
Reabilitare cu polistiren de la ajutoare

Municipalitatea craioveană lansează un nou proiect în domeniul reabilitării termice, destinat, de data aceasta, instituţiilor publice. După operaţiunea demarată în mandatul trecut pentru blocurile de locuinţe şi realizată doar parţial până la finalul exerciţiului financiar UE, edilii sparg gheaţa în privinţa unităţilor publice din aria de competenţă. Şase clădiri destinate învăţământului de la trei unităţi şcolare din Craiova vor fi reabilitate printr-un proiect lansat de primărie în parteneriat cu Banca Mondială: banca asigură materialele necesare, iar municipalitatea finanţează executarea lucrărilor.

0

Primăria a lansat recent în SEAP procedura de achiziţie publică pentru lucrări de execuţie la obiectivul de investiţii ”Reabilitare termică parţială la şase clădiri cu destinaţia spaţii de învăţământ – Izolare termică a anvelopei clădirilor la partea opacă a faţadei”, realizat în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile cu venituri reduse din România”: – LOT I – ”Reabilitare termică la Grădiniţa nr.31 Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92282/25.07.2017. – LOT II – ”Reabilitare termică la Cămin internat Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92266/24.07.2017. – LOT III – ”Reabilitare termică la Grădiniţa cu Program Normal nr.15 Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92318/24.07.2017. Autoritatea contractantă va pune la dispoziţia executantului materiale ce vor fi puse în operă, materiale primite cu titlu gratuit de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul România”. Municipalitatea alocă pentru cele trei loturi de lucrări 398.604,55 de lei. Anunţul a fost postat în Seap pe 6 septembrie, firmele interesate având termen până la data de 25 a acestei luni să depună ofertele.

Termenul de finalizare, peste trei ani
Durata execuţiei lucrărilor este, potrivit fişei de date a achiziţiei, de 37 de luni, începând de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de începere a lucrărilor. Documentaţia postată în Seap de reprezentanţii Primăriei Craiova detaliază şi costul estimat al lucrărilor de reabilitare termică la cele trei unităţi de învăţământ, dar şi costul materialelor puse la dispoziţie gratuit prin programul Băncii Mondiale. „Autoritatea contractantă – Municipiul Craiova intenţionează să încheie un contract de achiziţie publică de lucrări, pentru fiecare lot în parte, astfel: – Pentru LOT I – ”Reabilitare termică la Grădiniţa nr.31 Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92282/25.07.2017. Valoarea estimată a lucrărilor, conform Deviz General, aprobat prin HCL nr. 98/2016, este de 122.252,82 lei (exclusiv TVA). (…) Autoritatea contractantă va pune la dispoziţia executantului materiale ce vor fi puse în operă, materiale primite cu titlu gratuit de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul România, valoarea de înregistrare în contabilitate a materialelor de construcţii fiind de 81.503,02 lei, inclusiv TVA. Pentru LOT II – ”Reabilitare termică la Cămin internat Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92266/24.07.2017. Valoarea estimată a lucrărilor, conform Deviz General, aprobat prin HCL nr. 98/2016, este de 198.666,29 lei (exclusiv TVA). Autoritatea contractantă va pune la dispoziţia executantului materiale ce vor fi puse în operă, materiale primite cu titlu gratuit de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul România, valoarea de înregistrare în contabilitate a materialelor de construcţii fiind de 102.753,25 lei, inclusiv TVA. Pentru LOT III – ”Reabilitare termică la Grădiniţa cu Program Normal nr.15 Craiova”, conform Caietului de sarcini nr. 92318/24.07.2017. Valoarea estimată a lucrărilor, conform Deviz General, aprobat prin HCL nr. 98/2016, este de 77.685,44 lei (exclusiv TVA). Autoritatea contractantă va pune la dispozitia executantului materiale ce vor fi puse în operă, materiale primite cu titlu gratuit de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul România, valoarea de înregistrare în contabilitate a materialelor de construcţii fiind de 46.631,87 lei, inclusiv TVA”, se arată în documentaţia întocmită de funcţionarii Primăriei Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ