Primăria Horezu a făcut public raportul nivelului de radioactivitate din zonă

0

Primăria comunei Horezu, judeţul Vâlcea, pe teritoriul căreia au ajuns fumul şi mirosul emanate de la groapa de gunoi Măldăreşti, a făcut public, în data de 29 august a.c., un raport al nivelului de radioactivitate, efectuat de o echipă a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN). Raportul (foto) a fost întocmit ca urmare a măsurătorilor efectuate la acest depozit neconform.
Potrivit documentului pe care primarul Nicolae Sărdărescu l-a postat şi pe pagina sa de socializare. “În urma măsurătorilor efectuate nu s-au identificat radionuclizi artificiali, iar valorile determinate corespund nivelului normal al fondului natural de radiaţii. Având în vedere cele constatate, menţionăm că în zonă nu există risc radiologic pentru mediu şi populaţia din zonă”, subliniază specialiştii de la CNCAN.
Primarul Sărdărescu a afirmat, pentru sceptici, că raportul oficial va fi prezentat la nivel de ministru şi că, din informaţiile sale, cel care a efectuat măsurătorile este un reputat specialist în fizică atomică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ