Vâlcea: Trei proiecte aprobate pentru comuna Budeşti

0

Trei proiecte importante ale Primăriei Budeşti, judeţul Vâlcea, au fost declarate, recent, eligibile pentru finanţare, de către Ministerul Dezvoltării prin PNDL II. Potrivit primarului Ion Vlădulescu (foto), valoarea celor trei proiecte depăşeşte 70 de miliarde de lei vechi. Astfel, au fost aprobate pentru finanţare construirea unei grădiniţe (1.574.530 lei); amenajare reţea publică de apă uzată în satele Linia şi Racoviţa (2.896.000), precum şi construirea unui pod peste pârâul Sâmnic în punctul DC 30 Androneşti (3.770.080).
Aflată la 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, Budeşti este cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea. Aşezarea deţine un parc indistrial în care lucrează 3.000 de oameni şi dispune de un puternic potenţial pentru alte investiţii. Parcul industrial găzduieşte o importantă companie din domeniul auto – Faurecia – , investiţie inaugurată în septembrie 2016, precum şi o hală în care o firmă belgiană a deschis în acest an o fabrică de saltele.
Până acum, firmele româneşti au creat la Budeşti circa 1.300 de locuri de muncă, iar investitorii străini, aproximativ 1.600 de locuri de muncă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ