Prin urmare, premiile au oscilat între 100 şi 500 lei. Cum să împartă banii aceştia ansambluri cu câte 20-30 de copii, tineri sau adulţi? Până şi” Frumoasa Oltului”, simbolul festivalului, a fost ”stipendiată” cu doar 300 de lei. Se numeşte Elena Geanina David, din judeţul Olt.
Ca şi în anii precedenţi, festivalul a fost organizat de Primăria oraşului Călimăneşti în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Când sunt mai multe forţe, se presupune că pot fi şi mai mulţi bani, dar n-a fost aşa.
Au participat cu toată dragostea purtători şi continuatori de tradiţii şi datini din judeţele riverane Oltului: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt, Teleorman. Majoritatea, copii şi adolescenţi.
Sutele de turişti aflaţi în staţiune au beneficiat, astfel, de un ”tratament” spiritual extraordinar, ce putea fi răsplătit şi altfel, nu doar cu aplauze.
Într-o ţară în care focul din vetrele folclorice se stinge pe zi ce trece, este nevoie de încurajarea celor care încă întreţin flacăra; de la copiii talentaţi, la instructori, şi până la veterani. Nu sunt bani? Ce-ar fi să facem rost? E nevoie de atât de puţin în plus, pentru atât de mult!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ