Stimulente de 900 lei pentru angajatorii doljeni

Angajatorii doljeni care oferă locuri de muncă absolvenţilor, şomerilor cu vârsta de peste 45 de ani, şomerilor unici susţinători ai familiei, persoanelor cu handicap sau şomerilor care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare, pot beneficia de subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

0

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ (indiferent de nivelul studiilor) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei. În cazul încadrării unor absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii beneficiază lunar de suma de 900 lei pe o perioadă de 18 luni.

Aceeaşi sumă, perioadă de timp diferită
De asemenea, cei care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. De aceleaşi facilităţi beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

900 lei, vreme de cinci ani
Angajatorii ce încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile de pensionare, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 900 lei. „Facilităţile prezentate se acordă angajatorilor în situaţia în care persoanele din categoriile menţionate sunt înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau de reşedinţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Stimulent pentru încadrarea în muncă a 440 de doljeni
La nivelul judeţului Dolj, în primele şapte luni ale acestui an, au fost încadrate, prin subvenţionarea locului de muncă, nu mai puţin de 440 de persoane (64 absolvenţi, 364 şomeri cu vârsta peste 45 ani, un şomer unic susţinător al familiei monoparentale, cinci tineri NEET, doi şomeri de lungă durată şi patru şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ