Deputatul Buican, acuze grave la adresa Puterii
„PSD amână construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti”

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican (foto), consideră că Partidul Social Democrat (PSD) se face vinovat de rezilierea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti de către reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Buican mai susţine că tronsonul 6 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, care ar urma să facă legătura municipiului Râmnicu Vâlcea cu viitoarea autostradă, este omis cu rea-credinţă de către autorităţile responsabile.

0

Licitaţia pentru acest contract a fost realizată ”pe genunchi”
Parlamentarul vâlcean opinează că astfel se produce o nouă amânare a termenului de finalizare a acestui tronson de autostradă şi se demonstrează că licitaţia pentru acest contract a fost realizată ”pe genunchi”. Buican consideră că această nouă amânare a celei mai importante autostrăzi din România demonstrează faptul că reprezentanţii PSD tărăgănează acest important proiect al României. Parlamentarul liberal este de părere că atâta timp cât licitaţia pentru acest contract, cât şi rezilierea acestuia de acum câteva zile, a fost făcută sub semnătura unor reprezentanţi ai PSD, întreaga responsabilitate pentru această nouă amânare a celei mai importante investiţii din infrastructura rutieră din România o poartă PSD. Parlamentarul PNL de Vâlcea atrage atenţia şi asupra faptului că propunerea reprezentanţilor CNAIR de a face studiile de fezabilitate a tronsoanelor 2, 3, 4 ”in house”, cu specialişti ai companiei, reprezintă o propunere nerealistă, mai ales atâta timp cât autostrada Sibiu-Piteşti beneficiază de finanţare europeană, dar trebuie obţinut acordul reprezentanţilor JASPER pentru studiul de fezabilitate ca să beneficieze de finanţare europeană.

Tronsonul 6 care face legătura municipiului Râmnicu Vâlcea cu autostrada, omis de fiecare dată
Preşedintele PNL Vâlcea trage un semnal de alarmă şi asupra faptului că tronsonul 6 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, ce se referă la legătura municipiului Râmnicu Vâlcea cu viitoarea autostradă, este uitat de către autorităţile responsabile. În ultimele 6 luni, de fiecare dată când reprezentanţii PSD de la Ministerul Transporturilor s-au referit la tronsoanele autostrăzii Sibiu-Piteşti, le-au menţionat doar pe primele 5, tronsonul 6 (legătura Râmnicului cu autostrada) fiind de fiecare dată omis. Parlamentarul Cristian Buican consideră că loturile 5 (Piteşti – Curtea de Argeş) şi 6 (Râmnicu Vâlcea – Tigveni) din această autostradă trebuiau licitate în acelaşi timp, tocmai pentru a garanta legătura oraşului Râmnicu Vâlcea cu viitoarea autostradă, la nivel de drum naţional reabilitat/modernizat.
„De fiecare dată când cei de la PSD se află la guvernare, construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti se amână. Această reziliere a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate reprezintă o nouă dovadă a acestui fapt şi trădează incompetenţa reprezentanţilor PSD în materie de construcţie de autostrăzi. De fapt, ne aflăm în faţa unei iminente amânări a acestui tronson de autostradă, pe motiv de PSD. Asistăm la un scenariu absurd, în care reprezentanţii PSD reziliază un contract pe care tot ei l-au licitat. Ori nu au fost în stare să facă o licitaţie corectă şi un contract serios, ori e rea-credinţă. Alt scenariu nu există. Atrag atenţia şi asupra faptului că propunerea celor de la CNAIR de realizare a studiilor ”in house” nu este una serioasă şi pune în pericol finanţarea europeană a acestui tronson de autostradă. Doresc să mai trag un semnal de alarmă şi asupra faptului că de fiecare dată când reprezentanţii PSD vorbesc de tronsoanele acestei autostrăzi, nu se menţionează legătura cu municipiul Râmnicu Vâlcea. Probabil cei de la PSD uită intenţionat de acest tronson pentru a ţine în continuare Vâlcea în sărăcie” – a declarat deputatul Buican.
(M.N.)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ