Reprezentanţii RAADPFL Craiova continuă lupta cu ambrozia

Reprezentanţii RAADPFL Craiova continuă acţiunea de identificare şi combatere a ambroziei, activitate demarată la începutul acestei luni. Astfel, cetăţenii care se confruntă cu această problemă sau cei care identifică planta în anumite zone ale urbei, pot anunţa autorităţile la Telefonul Cetăţeanului sau pe pagina de socializare a instituţiei RAADPFL Craiova.

0

Potrivit reprezentanţilor RAADPFL Craiova, din ziua în care au dat startul acestei campanii au fost identificate numeroase terenuri pe care s-a constatat prezenţa ambroziei. Foarte important este ca acolo unde spaţiile sunt private, proprietarii să intervină în acest sens. Cei care nu acordă importanţă acestui lucru riscă să fie amendaţi, sancţiunile fiind cuprinse între 1500 şi 2500 de lei. „Facem apel la cetăţenii care dețin terenuri private să ia măsurile de toaletare a spațiilor verzi. Reamintim că, potrivit HCL nr. 319/2009, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei”, au transmis reprezentanţii RAADPFL Craiova.

Craiovenii implicaţi în campanie

De mare ajutor în această luptă cu combatere a răspândirii plantei sunt şi cetăţenii. „Oricine poate ajuta la împiedicarea răspândirii ambroziei prin dezrădăcinarea şi distrugerea acesteia înainte de a produce polen şi seminţe. Pentru identificarea mai ușoară a tufelor rămase după toaletarea zonelor verzi din Craiova, RAADPFL roagă cetățenii să trimită sesizări/fotografii pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova) sau la Telefonul Cetățeanului: 0251.984”, au mai spus reprezentanţii RAADPFL Craiova.

Ambrozia produce alergii

Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute. Planta înfloreşte în perioada iulie-septembrie, prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii. O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ