Olăneşti: Cea mai mare clinică balneară din ţară iese din buruieni

În staţiunea Băile Olăneşti, din judeţul Vâlcea, a fost reautorizată construcţia celei mai mari clinici balneare private din ţară. Investiţia, demarată în urmă cu zece ani, aparţine familiei Maria şi Ion Tudor, aflaţi în topul celor mai bogaţi români.

0

Recent, Primăria Băile Olăneşti a eliberat Societăţii Comerciale Olăneşti Riviera SA o nouă autorizaţie de construcţie pentru Clinica balneară medicală de recuperare şi refacere în regim hotelier de 4 stele. Lucrările au început în anul 2007, cu termen de execuţie 24 de luni. Însă, în urmă cu aproximativ şapte ani, şantierul a fost închis din motive economice, iar clădirea, aproape finalizată, a rămas în conservare. În prezent, tot ce poate oferi este imaginea unei construcţii imense, obturată de buruieni pe măsură şi, eventual, ceva momente de reflecţie. În Băile Olăneşti, familia Tudor este şi concesionarul izvoarelor medicale minerale, precum şi proprietarul Hotelului Olăneşti. La Râmnicu Vâlcea, Ion şi Maria Tudor mai deţin Hotelul Alutus, pe care în prezent îl renovează, iar în Mamaia, hotelul Riviera. Cei doi sunt şi proprietarii Uzinei Mecanice Râmnicu Vâlcea, achiziţionată în anii 2000.

Avere de 9 milioane de euro şi reversul
Cu o avere estimată la 9 milioane de euro, familia Tudor figurează, de ani buni, în topul celor mai bogaţi români. Afacerile au însă şi revers uneori. Anul trecut, Maria Tudor şi cele două fiice ale sale s-au aflat, timp de o lună, sub control judiciar, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au estimat atunci un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ