Salarii spectaculoase la Consiliul Judeţean Vâlcea

Angajaţii Consiliului Judeţean Vâlcea primesc, de la 1 iulie a.c., salarii mai mari cu peste 40%. Luni, 31 iulie, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază aferente funţiilor publice şi contractuale ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea, conform Legii 253/2017. Iar grila oferă câteva surprize.

0

Conform anexei votate, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, va avea un salariu de bază de 13.050 lei pe lună, iar cei doi vicepreşedinţi, Valer Tudor şi Adrian Buşu, câte 11.600 lei. De salarii de bază foarte mari beneficiază consilierii preşedintelui. Majoritatea sunt tineri şi aduşi de la partid. Salariile acestora pornesc de la 6.763 lei şi ajung la 8.422 lei.

Spectaculos!
Salarizarea funcţiilor publice de conducere oscilează între 7.130 lei şi 10.150 lei. Pentru funcţiile publice de execuţie au fost votate salarii ce pornesc de la 2.569 lei şi ajung la 7.035 lei.

2.839 lei, salariul de bază pentru şofer
Îngrijitorii, muncitorii necalificaţi şi şoferii vor avea salarii de bază între 2.074 lei şi 2.839 lei. În mediul privat, pentru majoritatea absolvenţilor de studii superioare un salariu de 2.839 lei este doar o aspiraţie. Personalul care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază de 10%. Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul. Pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea pot beneficia, după caz, de un spor de până la 15% din salariul de bază .
Creşte şi îndemnizaţia consilierilor judeţeni, care vor primi 10% din salariul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ