Senator vâlcean şi profesor de sport, declaraţie şoc
„Manualul de Educaţie fizică este pentru profesori, sunt slab pregătiţi” 

Matei Bogdan (foto), senator PSD de Vâlcea, profesor de sport, are o variantă surprinzătoare în ce priveşte controversatul manual pentru disciplina Educaţie fizică şi sport. El spune că acesta le va fi de mare ajutor profesorilor, care, în genere, sunt foarte slab pregătiţi, şi mai puţin util elevilor.

0

„Manualul e bine-venit şi, până la urmă, nu este pentru copii, ci pentru profesori. La ora actuală, profesorii de Educaţie fizică şi sport ies din facultate foarte slab pregătiţi, nu ştiu nimic. Aşa că le va fi de folos!”, a afirmat parlamentarul vâlcean.
Recent, Dorin Stoican, unul dintre autorii celei mai dezbătute variante a manualului de Educaţie fizică şi sport, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre conţinutul cărţii, criticile de pe internet şi dedesubturile redactării acesteia. Potrivit lui Stoican, manualul este gândit pentru mintea grupului ţintă, adică a copiilor de clasa a V-a. Iată câteva pasaje:

„LAUR ARE LAURI ÎN CAP, ÎNCURAJĂM INTERDISCIPLINARITATEA”
”Am încercat să-l facem atrăgător. Am conceput şi două personaje, Laur şi Laura, care să-l conducă pe copilul de clasa a 5-a prin lumea sportului. Laur este o minge, jumătate de baschet, jumătate de fotbal. Are lauri în cap, prin asta încurajăm şi interdisciplinaritatea, trimiterea către istorie, către olimpism. Laura este un personaj feminin care, în loc de rochiţă, are pene de fluturaş de badminton.
(…) Staţi, avem şi elemente de regulament sportiv. Avem şi un decalog făcut pentru sport. Citate. Motto-uri. Sunt făcute pentru copiii curioşi, pentru cei care chiar vor să citească! Probabil, urma să mă întrebaţi de căratul manualelor la şcoală. O să fie aduse de maximum două ori! Ce, credeţi că la matematică citesc toţi copiii manualul? Vă zic eu, îl citesc 20-30%! Dacă elevii vor citi în proporţie de 10-20% manualul de sport, eu sunt mulţumit. O vor face cei cu adevărat interesaţi de subiect!”.

Nivelul unui profesor de sport nu sare de clasa a V-a?
Conform senatorului sportiv Bogdan Matei, nivelul de pregătire al multor profesori de Educaţie fizică şi sport este sub nivelul clasei a V-a. Prin urmare, pentru a aprofunda, aceştia trebuie să înveţe pe sistemul ”laur are lauri în cap”. Concluzie: ori habar nu avea despre subiect, ori, din experienţa sa de 11 ani de profesor de Educaţie fizică şi sport, ştie ce vorbeşte. Că doar n-o fi rămas tot la Legile lui Hammurabi, când, după un sondaj-capcană în Parlament, a dobândit ”notorietate”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ