Contribuţia lunară de întreţinere este de 1.982
Râmnicu Vâlcea: A fost inaugurat Căminul de lux pentru Persoane Vârstnice

Primăria Râmnicu Vâlcea a inaugurat luni, 31 iulie, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni , despre care primarul Mircia Gutău a declarat că este „cel mai frumos cămin de bătrâni din ţară“.

0

„Cu o capacitate de 80 de locuri, o suprafaţă de 4.300 mp parter şi etaj, cu camere cu două şi trei paturi cu baie proprie şi terasă, cu un cabinet medical, unul stomatologic şi un altul de kinetoterapie, cu bibliotecă, club, coafor-frizerie, capelă interioară, precum şi o biserică aflată în curtea căminului, etc, Căminul pentru Persoane Vârstnice este, la acest moment, complet funcţional. În prezent, în spaţiile sale sunt deja cazaţi cinci vârstnici, iar mai multe alte dosare sunt în lucru în consecinţa aprobării, săptămâna trecută, în Consiliul Local, a procedurilor de intrare în această instituţie. Căminul oferă şi cazarea unor vârstnici pe perioade scurte astfel încât aparţinătorii să poată pleca liniştiţi în concedii ştiind că părinţii sau bunicii lor nu rămân singuri acasă, ci sunt îngrijiţi într-o instituţie specializată, unde primesc şi medicaţia specifică“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Valcea, Daniel Ionescu.
La eveniment au participat prefectul Florian Marin, preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, parlamentari, consilieri locali, consilieri judeţeni, şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

La 97 de ani, o nouă casă
Ion Diaconu are 97 de ani şi este unul din primii cinci locatari ai Căminului Ostroveni. A adus cu el, de acasă, numai câteva lucruri dragi, printre care şi Diploma Aniversară de Patriot Român, pentru meritele din cel de-al doilea război mondial. A lucrat multă vreme în armată, apoi, în comerţ.
Îi era din ce în ce mai greu să trăiască singur în casa din Râmnicu Vâlcea, aşa că a ales Căminul Ostroverni. „ Îmi place aici, este cel mai bun loc din câte am văzut, şi am văzut vreo patru-cinci. Am doi copii, dar ei nu locuiesc în oraş, şi este dificil să mă îngrijească. Pentru mine este clar, de aici voi pleca într-o zi pe drumul fără de întoarcere. Dar, să ştiţi, e mare lucru să pleci dincolo, dintr-un loc frumos” .

Proiect anunţat: un atelier de pictură
Vârstnicii de la Căminul Ostroveni, vor beneficia în viitor de activităţi care să le ocupe timpul şi să le ofere o viaţă activă şi fericită. Gheorghe Dican, preşedintele Filialei Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici a declarat că doreşte să creeze aici un atelier de pictură: „Trebuie să se simtă utili, să aibă preocupări plăcute, şi consider că un atelier în care să înveţe să picteze le va fi de folos şi le va face plăcere”.

Condiţii de admitere
Potrivit hotărârii Consiliului Local din 26.07.2017, contribuţia lunară de întreţinere este de 1.982 lei pe beneficiar. Iată care sunt condiţiile de admiterea precum şi cele de ieşire, din acest cămin:
conditii de inscriere 1 conditii de inscriere 2 conditii de inscriere 3 conditii de inscriere 4 conditii de inscriere 5 conditii inscriere 6

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ