Modernizare drumuri, sistem de apă şi canalizare la Castranova

Modernizare de drumuri, extinderea sistemului de apă curentă, canalizare şi staţie de epurare, de toate acestea vor beneficia locuitorii comunei Castranova. Graţie unor proiecte aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna va primi nu mai puţin de 24,1 milioane lei.

0

Potrivit primarului comunei Castranova, Dumitru Măceşanu (foto) dintre cele şapte proiecte depuse prin programele de dezvoltare locală 1 şi 2, trei au avut câştig de cauză. „Am avut şapte proiecte depuse şi am obţinut aviz favorabil pentru trei dintre acestea. Unul este pe PNDL 1 şi vizează modernizarea DC 30 Castranova-Zănoaga, proiect în valoare de 7,9 milioane de lei. Avem contractul de finanţare şi de şapte luni suntem în faza de licitaţie. Mai avem alt proiect ce priveşte extinderea sistemului de alimentare cu apă, întrucât actualul sistem nu face faţă solicitărilor. Este vorba despre sistem în satul Puţuri, valoarea contractului fiind de 40 de milioane lei. Cel de-al treilea proiect face referire la canalizare şi staţie de epurare pentru întreaga comună, valoarea fiind de 12,2 milioane lei”, a menţionat edilul comunei Castranova.

Locul şase pe judeţ
Măceşanu consideră că de această dată sumele au fost alocate în mod obiectiv, fără să mai conteze culoarea politică a localităţilor. „Dacă luăm în calcul Consiliul Judeţean Dolj, comuna Castranova ocupă locul şase privind banii redirecţionaţi judeţului nostru prin programul PNDL 2. Din punctul meu de vedere, totul a fost obiectiv, sumele nefiind alocate după culori politice sau mai ştiu eu pe ce criterii subiective. Cu alte două proiecte, încercăm pe fonduri europene şi aşteptăm să trecem la treabă. Am fost sunaţi de la minister să ducem actele pentru semnarea contractelor. Deci, sunt semne bune”, a conchis Măceşanu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ