Primarul Mihail Genoiu anunţa că desemnarea operatorului care va gestiona sistemul de plată prin SMS al parcărilor din centrul Craiovei este aproape, anticipând că întreaga operaţiune va putea fi pus la punct până la sfârşitul acestei luni. Dacă edilul-şef a afirmat că nu este la curent cu numele câştigătorului, acesta a ţinut să-i asigure pe craioveni că vor fi printre cei mai subţire taxaţi pentru parcarea în zona centrală a urbei. „Cred că se finalizează zilele acestea achiziţia pentru operatorul de sms. Nu ştiu să vă spun cine a câştigat, mi s-a spus însă că procedura este pe finalizare. Această operaţiune se apropie de finalizare. Cât de curând se va semna contractul cu operatorul. În momentul în care se va şti exact numărul la care se va trimite sms-ul, se vor monta plăcuţele indicatoare. Se vor mai trasa încă o dată locurile de parcare. Va deveni operaţional acest regulament poate chiar în cursul acestei luni. Ceea ce pot să vă asigur însă e că tarifele pe care le percepem vor fi la limita de jos. Am primit o statistică a costurilor acestor taxe de parcare. Avem cel mai mic cuantum de taxă de parcare în zona centrală faţă de Cluj, Timişoara, Braşov sau Oradea”, a spus Genoiu.

Parcare în centrul Craiovei prin SMS, via Timişoara
Firma care a fost aleasă să asigure funcţionarea sistemului de plată prin SMS a parcărilor pe străzile A.I. Cuza, C.S. Nicolăesc-Plopşor şi Romul este SC Piconet SRL din Timişoara, care a pus la punct operaţiuni similare în mai multe oraşe din ţară în ultimul cincinal. Atribuirea a avut loc pe 12 iulie, autorităţile craiovene urmând să semneze cu SRL-ul timişorean un contract de achiziţie valabil pe o perioadă de un an. Preţul contractului este ceva mai mare de 10.000 de lei, 10.047, mai exact, sau 2.199 euro. Numai că asigurarea serviciilor de plată prin SMS nu e totul. Teoretic, odată parafată înţelegerea, municipalitatea ar putea delimita parcările cu plată şi purcede la încasarea banilor de la craioveni, numai că întregul sistem de taxare rămânea incomplet fără modalitatea de monitorizare a plăţilor şi de sancţionare a celor care parchează fără să plătească. Pentru această operaţiune, Primăria Craiova a iniţiat o nouă procedură de achiziţie publică pentru a-şi dota agenţii de poliţie locală cu tehnica necesară monitorizării parcărilor.

Tablete şi abonamente pentru monitorizarea parcărilor
Edilii mai pun la bătaie 3.700 de lei pentru 6 abonamente pe 12 luni de internet mobil, furnizorul urmând să pună la dispoziţia primăriei şi un număr egal de tablete, potrivit anunţului postat în SEAP, privind „achiziţie servicii abonament internet mobil, necesare verificării parcării cu plata prin SMS, conform cerințelor caietului de sarcini nr.88511/30.06.2017. Pachetul de servicii trebuie să conţină abonament de internet mobil – 6 abonamente pentru perioada de 12 luni şi 6 tablete cu titlu gratuit, necesare accesului la serviciul de internet mobil”. Potrivit specificaţiilor caietului de sarcini, prestatorul va asigura service-ul pentru terminalele furnizate pe întreaga perioadă contractuală fără a percepe taxe în afara abonamentului, înlocuirea gratuită a cartelei SIM în caz de furt, pierdere sau deteriorare, un serviciu gratuit „Help Desk” (suport tehnic și consultanţă) pentru a prelua sesizările achizitorului. „Serviciul va fi asigurat permanent, respectiv 24/24 ore, 7 zile/săptămână, 365 zile/an pentru problemele apărute. Termenul de instalare, testare şi punere în funcţiune a serviciilor de internet mobil: în maximum 3 zile de la semnarea contractului. Pe durata abonamentului toate serviciile de internet mobil vor fi asigurate fără costuri suplimentare (instalare, chirii echipamente etc). De asemenea, nu vor percepe autorităţii contractante niciun fel de taxe suplimentare”, se arată în caietul de sarcini.
Mai-marii urbei încearcă să introducă suprataxa de parcare pentru zona centrală a Craiovei de la începutul acestui an. Iniţial, proiectul municipal prevedea stabilirea a peste 500 de locuri de parcare, amplasate pe nu mai puţin de 10 străzi din zona centrală, cărora urma să li se aplice taxarea prin SMS. În urma dezbaterii publice şi a intervenţiei mai multor locatari din zonă, acompaniaţi chiar de un număr de consilieri locali, aria de aplicarea a suprataxei a fost drastic restrânsă, aceasta urmând a fi pusă în practică pe numai trei din arterele centrale, pentru un număr de 139 de locuri de parcare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ