CJ Dolj a eliberat certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului Craiova – Piteşti

Consiliul Judeţean Dolj a eliberat, la solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti, documentul fiind semnat recent de către preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa.

0

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat importanţa realizării acestui drum expres şi a reafirmat întreaga susţinere a administraţiei judeţene pentru implementarea proiectului. „Îmi face o deosebită plăcere să anunţ că, zilele trecute, am semnat certificatul de urbanism eliberat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va obţine, pe baza lui, avizele necesare construirii drumului expres Craiova – Piteşti, pe porţiunea care traversează Doljul. În judeţul nostru, vorbim despre un tronson cu lungimea de aproape 18 kilometri, care va începe din centura de nord a municipiului Craiova, continuând pe teritoriile administrative ale comunelor Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, până la limita cu judeţul Olt. Alături de lansarea de către CNAIR a procedurilor pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie, obţinerea certificatului de urbanism reprezintă un prim pas important în realizarea acestei artere rutiere esenţiale pentru Dolj şi pentru întreaga regiune. De aceea, vreau să salut iniţiativa Guvernului României şi a companiei, precum şi iniţierea demersurilor pe care le implică materializarea ei. De altfel, în ceea ce priveşte infrastructura de transport, viitorul drum expres Craiova – Piteşti va constitui, împreună cu Aeroportul internaţional, obiectiv aflat sub autoritatea CJ Dolj, unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei. Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide prin care să-şi aducă aici specialiştii, au nevoie de mijloace eficiente prin care să poată transporta de aici producţia către pieţele de desfacere, iar noua şosea va asigura completarea coridorului rutier care leagă Craiova, prin Piteşti şi Bucureşti, de cel mai mare port al României, cel de la Constanţa.
Doresc să asigur, încă o dată, că administraţia doljeană îşi va da concursul cu toată deschiderea şi va sprijini această investiţie, pentru ca proiectul construirii drumului expres să poată fi implementat în cel mai scurt timp. În egală măsură, îmi exprim speranţa că şi circuitul pe care îl presupune emiterea avizelor necesare de către entităţile implicate va fi parcurs cu celeritate, astfel încât CJ Dolj să poată elibera cât mai curând autorizaţia de construire“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreşedintele CJ Cosmin Vasile a precizat că atât autorităţile locale şi judeţene, cât şi Ministerul Trasporturilor vor face tot posibilul pentru a nu exista întârzieri în implementarea proiectului, atât de aşteptat de locuitorii din zona de Sud a ţării. „Este încă o dovadă că această guvernare îşi doreşte realizarea acestui drum în cel mai scurt timp posibil. Tocmai din acest motiv toate autorităţile implicate, fie că este vorba despre autorităţi locale, judeţene sau autorităţile de la Bucureşti, vor face tot posibilul pentru a nu exista întârzieri ori blocaje, astfel încât, peste trei ani, drumul expres care să lege Craiova de A1 să fie dat în folosinţă. În special CJ Dolj, mai ales că, să nu uităm, kilometrul 0 al acestui drum este aici, la Craiova. Este un proiect vital pentru Oltenia, dar mai ales pentru Dolj“, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ