Până la tichetul de vacanţă, vine „tichetul” de formare profesională pentru angajaţii Primăriei Craiova
PMC la munte şi la mare

Funcţionarii municipalităţii au parte în acest an de cursuri de formare şi perfecţionare profesională plătite din bugetul instituţiei. Aproximativ o treime din efectivul de angajaţi ai Primăriei Craiova vor participa la sesiuni de pregătire în domenii diverse, în funcţie de aria de activitate şi de interes a funcţionarilor municipali. Cursurile au o durată de câte o săptămână fiecare, iar vestea cea mai bună pentru bugetarii primăriei este că aceştia vor putea să îmbine utilul cu plăcutul, trainingurile fiind programate să aibă loc la munte sau la mare, în regim hotelier de trei stele până la sfârşitul acestui an.

0

Edilii craioveni tocmai ce-au dat drumul la procedura de achiziţie publică pentru a contracta ”Servicii de formare profesională destinate salariaților din cadrul Primăriei municipiului Craiova”, anunţul municipal fiind postat în SEAP în data de 10 iulie. Municipalitatea a optat în acest caz pentru o procedură proprie, în regim de viteză, deschiderea ofertelor fiind programată pentru data de 18 iulie. Graba e oarecum justificată, dacă funcţionarii primăriei vor să prindă şi o repriză de training la malul mării, cursurile urmând a fi organizate, potrivit caietului de sarcini, în perioada 1 august – 17 decembrie 2017. Procesul educativ la care se înhamă angajaţii municipalităţii va costa ceva mai mult de 400.000 de lei, după estimarea făcută de edili în anunţul postat în SEAP.
La cursurile de formare şi perfecţionare profesională sunt aşteptaţi să participe în acest an 158 de funcţionari din aparatul Primăriei Craiova, cam o treime din totalul angajaţilor, aceştia urmând să fie instruiţi în diverse domenii de la tehnică legislativă, management şi gestionarea fondurilor europene, la cunoştinţe IT, dezvoltare personală şi comunicare interinstituţională. Cursurile de opt zile includ cazarea pe 7 nopţi, în camere duble, la hoteluri de minimum trei stele, potrivit caietului de sarcini, trei mese pe zi, plus două pauze de cafea pe fiecare zi din perioada derulării cursurilor. Firma care îşi va adjudeca în această lună contractul cu Primăria Craiova va trebui să asigure personal specializat şi certificat pentru formare profesională, precum şi recuzita necesară derulării cursurilor (video-proiectoare, laptopuri etc.) în săli de curs aflate la maximum 500 de metri de hotelul în care sunt cazaţi funcţionarii primăriei craiovene, urmând să le pună la dispoziţie, la final, şi diplome recunoscute de autorităţile naţionale, după cum se precizează în caietul de sarcini întocmit de edili. Documentul mai precizeză că sesiunile de formare profesională sunt limitate la maximum opt ore zilnic.

Constanţa, Prahova şi Braşov, destinaţii de studiu pentru funcţionarii primăriei
Mai-marii primăriei s-au asigurat că angajaţii din aparatul propriu ajung în locuri propice studiului, precizând în documentaţie că ofertele care vor fi depuse vor viza cursuri organizate în trei judeţe anume, de altfel cunoscute ca destinaţii tradiţionale de formare profesională pentru bugetari. „Contractul de achiziţie publică având ca obiect ”Servicii de formare profesională destinate salariaţilor din cadrul Primăriei municipiului Craiova” constă în organizarea de cursuri de formare profesională şi asigurarea serviciilor de cazare 7 nopţi şi masă în locaţii puse la dispoziţie de prestator în judeţele Constanţa, Braşov şi Prahova, pentru 158 de salariaţi din cadrul autorităţii contractante, 8 zile, conform caietului de sarcini nr. 85737/28.06.2017. Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este de 417.120 lei, calculată astfel: – curs de formare profesională: 158 persoane x 850 lei/pers.=134.300 lei (0%TVA) – servicii hoteliere (cazare + masă 7 nopţi): 158 persoane x 1.790 lei/pers.= 282.820 lei (9%TVA). Valoarea estimată fără TVA: 417.120 lei. Conform cerinţelor caietului de sarcini nr. 85737/28.06.2017 şi Fişei de date a achiziţiei, postate pe site-ul: www.primariacraiova.ro/Sectiunea Informatii Publice/Achizitii publice/Achizitii publice-2017, se va încheia un contract de achiziţie publică de servicii cu durata de la data încheierii acestuia şi până la 17.12.2017”, se arată în anunţul de participare întocmit de reprezentanţii municipalităţii. Criteriul de departajare a ofertelor este, potrivit documentaţiei municipale, preţul cel mai scăzut.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ