Data limită de depunere a ofertelor angajante în vederea cumpărării pachetelor de active ale Combinatului Oltchim a fost iarăşi prelungită. Compania din Râmnicu Vâlcea, aflată în insolvenţă, a anunţat printr-un comunicat că noul termen este 6 iulie 2017.
Recent, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu, a declarat pentru News.ro că peste zece investitori au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare şi că este posibil ca aceştia să depună şi oferte definitive. Stănescu a mai adăugat că se aşteaptă ca privatizarea companiei să fie un succes.
Oficial, şi-au declarat interesul pentru compania vâlceană Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi acţionarul minoritar PCC CE. Pe 26 iunie a.c., preşedintele consiliului de administraţie Chimcomplex Borzeşti, Virgiliu Băncilă, a declarat în cadrul unei conferinţe organizate de Ziarul Financiar că grupul industrial pe care îl reprezintă are în plan valorificarea activelor viabile ale Oltchim, în prima etapă şi, în 3-4 ani, reluarea producţiei de PVC (a doua etapă), prin utilizarea de noi tehnologii.
În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ