Herr President, doar atât puteţi?

0

Curat murdar, domnule Preşedinte! Adicătelea, să le luăm pe rând. „Premierul trebuie să fie o persoană integră“, glăsuiaţi, suav, de la Bruxelles, cu steagul Uniunii Europene fluturând în spatele dumneavoastră. „Cinstit, onest, corect; incoruptibil“, ne spune DEX-ul că înseamnă, pe malurile Dâmboviţei, „integru“. La poalele Cibinului, cuvântul are, cel mai probabil, un sens mult mai larg, astfel încât problemele cu teza de doctorat presupus plagiată parţial a premierului desemnat, Mihai Tudose, nu au părut să vă deranjeze în vreun fel. Adică, dacă omul şi-a autoretras titlul de doctor, lucru bizar din punct de vedere legal, atunci fapta, dacă a existat, nu mai contează.
„O persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un guvern“, spuneaţi rar şi apăsat în faţa camerelor de luat vederi, ca să vadă prostimea din ţară că vă pasă de interesul naţional. Păi, domnule Preşedinte, iată ce conţine tocmai autoevaluarea realizată de PSD propriului ministru al economiei, actual premier desemnat, Mihai Tudose: din 19 măsuri propuse a fi îndeplinite în primele şase luni de mandat, niciuna nu a fost dusă la bun sfârşit. Doar două au fost implementate parţial, restul de 17 fiind restante! Cam asta ar fi, domnule Preşedinte, competenţa premierului desemnat de dumneavoastră…
E adevărat, aţi „lovit“ bine cu majoritatea din spatele domnului Tudose. Ea există, este certă şi a trecut cu bine peste ineditul test de a-şi doborî propriul cabinet. Dar oare este suficient, domnule Preşedinte, acest criteriu, pentru a vă justifica bizarul moment în care v-aţi predat, împreună cu speranţele a şase milioane de români, în braţele abilului Dragnea?

P.S.: Despre jocul peşedintelui PSD… numai cuvinte de laudă. I-au ieşit mişcările, precum lui Guardiola jocul ofensiv. Să fie vorba de o guvernare PSD ce se va întinde pe următorii şapte ani? Nimic nu mai pare imposibil după ce ţi-ai mazilit propriul guvern şi apoi, fără sforţări, ai reuşit să-ţi impui un nou cabinet.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ