„Războiul” speculaţiilor nu ţine loc de dezvoltare

0

Se pare că o parte a politicienilor şi a făcătorilor de opinie nu va renunţa la războiul suspiciunilor şi al speculaţiilor. Dincolo de acest război în care consumăm, de multe ori fără rost, atâtea energii, România şi românii au urgenţe care trebuie rezolvate.
Speculaţiile nu vor ţine loc de vaccinuri pentru copii şi nici de reducerea preţurilor la medicamente. Suspiciunile ”multilateral dezvoltate” nu vor aduce banii europeni în ţară şi nici nu vor crea condiţiile necesare pentru investiţii strategice care să producă creştere economică şi locuri de muncă. Contestarea permanentă a oricărui ministru sau premier propus de Coaliţia PSD – ALDE nu va ţine loc de creşteri de salarii şi pensii. Oamenii de afaceri supăraţi pe bună dreptate în aşteptarea ”erei predictibilităţii” nu vor fi mai fericiţi dacă acest război va continua. Şi nici nu vor aplauda sau vota PNL, USR&Co. la următoarele alegeri.
Nu există perfecţiune pe lumea asta. Cu atât mai puţin în politica noastră. Un premier fără cusur şi un guvern de sfinţi e greu de crezut că poate cineva livra astăzi în România.
Continuarea acestui ”război” va genera în curând crize economice, nu doar crize politice. Preşedintele Iohannis a înţeles repede acest lucru. Ar fi timpul ca şi cultivatorii de ură, suspiciuni şi speculaţii să-l înţeleagă.
Important acum este să maximizăm avantajele, calităţile şi oportunităţile pe care le avem. Să vedem mai întâi partea plină a paharului.
Avem cel mai bun moment din ultimii 20 de ani în materie de politică externă. Avem un parteneriat cu SUA consolidat. Putem juca în UE un rol cu adevărat important în noul context post-Brexit. Preluăm preşedinţia Consiliului UE în doi ani de acum înainte. Avem o creştere economică semnificativă pe care, dacă o consolidăm, creăm oportunitatea unei dezvoltări economice sustenabile pe termen mediu şi lung. De aici trebuie să pornim!
Opoziţia pe baza de argumente solide faţă de un guvern PSD – ALDE este un lucru normal şi necesar. Opoziţia faţă de România, însă, nu!
De ce să nu facem în aşa fel încât să fie bine pentru această ţară la cârma căreia suntem şi unii şi alţii trecători?

Deputatul ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ