Examenul de Bacalaureat, emoţii pentru cei peste 3.700 de elevi

Emoţii mari, în această săptămână, pentru cei peste 3.700 de elevi care susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. După ce au trecut de proba la Limba şi literatura română, urmată de cea la o limbă maternă, în data de 28 iunie a.c., absolvenţii clasei a XII-a vor trebui să rezolve subiectele de la matematică sau istorie, după caz.

0

Cei mai mulţi dintre elevii care susţin Bacalaureatul, în această perioadă, au ajuns deja la jumătatea drumului. Astăzi, peste 3.700 de absolvenţi de liceu au fost programaţi pentru a rezolva subiectele de la materiile specifice profilului, matematica şi istoria fiind două dintre acestea. Cât priveşte subiectele de la Limba şi literatura română, candidaţii le-au catalogat ca fiind acceptabile şi se aşteaptă la note bune. De asemenea, în data de 26 iunie a.c. nu mai puţin de 20 de tineri au susţinut Bacalaureatul bilingv în limba franceză şi limba spaniolă.

Absenţi, tentativă de fraudă şi examen în condiţii speciale
Ca în fiecare an, din programul susţinerii examenului de Bacalaureat nu au lipsit situaţiile deosebite. Astfel, au fost înregistrate două tentative de fraudă, la Călăraşi şi Calafat, elevii eliminaţi încercându-şi norocul cu fiţuici şi căşti. Alte două persoane au susţinut proba la Limba şi literatura română în condiţii speciale, având probleme medicale. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, absenţi au fost şi de această dată, numărul acestora fiind de 212 elevi. Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile la finele acestei sesiuni, candidaţii urmând să afle primele rezultate în data de 5 iulie a.c.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ