Deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE:
„Cu un candidat comun, dreapta ar fi câştigat, cu siguranţă, Primăria Craiova“

Preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, este de părere că, în situaţia în care partidele de dreapta ar fi susţinut un candidat comun la alegerile pentru funcţia de primar al Craiovei din data de 11 iunie, acesta ar fi câştigat, cu siguranţă. Afirmaţia sa se bazează nu doar pe aritmetica procentelor obţinute de toţi candidaţii de dreapta aflaţi pe buletinul de vot, ci şi pe sondajele şi analizele derulate de liberali-democraţi în perioada campaniei electorale. Constatarea liderului ALDE Dolj ar trebui să dea de gândit principalilor jucători de pe scena politică craioveană, care au început deja să-şi facă socotelile pentru bătălia de peste 3 ani.

0

Analizând rezultatul votului din 11 iunie, prin care craiovenii şi-au ales un nou primar, deputatul Ion Cupă a susţinut, la finalul săptămânii trecute, o conferinţă de presă în care a făcut mai multe afirmaţii interesante, care au trecut însă neobservate. Prima dintre ele a avut în prim-plan propria filială, care, aşa cum o arată şi cifrele, poate juca un rol cheie în stabilirea majorităţilor când vine vorba despre Craiova. „Uitându-ne la rezultate, observăm că ALDE se profilează ca factor politic cheie în acest moment în Craiova. Cu noi, atât PSD cât şi celelalte forţe ce se revendică de dreapta ar putea crea o majoritate locală, păstrându-se raporturile de forţe de acum. Este un calcul mai mult speculativ, dar el indică o tendinţă că mai mult de jumătate din craioveni caută o tendinţă pe partea dreaptă. Va fi foarte interesant jocul politic din Craiova de acum înainte“, a declarat liderul ALDE Dolj, care pare să fi transmis un mesaj puternic atât către social-democraţi, aliaţii din coaliţia de guvernare, dar şi către liberali.
Deputatul Ion Cupă a mers şi mai departe, afirmând că, dacă dreapta ar fi avut un candidat comun la aceste alegeri, „ar fi câştigat cu siguranţă“. Totuşi, acesta spune că îi vine greu să creadă că forţele politice de pe partea dreaptă vor reuşi să ajungă la o înţelegere pentru a susţine un candidat comun în 2020. „Lucrurile nu cred că vor merge în direcţia aceea. Cel puţin la cum este situaţia actuală. Pentru că am văzut că imediat după alegeri au început noi organizări individuale pe dreapta. Nu cred că era cazul să ne apucăm să reconstruim Craiova imediat după alegeri. Cred că se impunea mai întâi o analiză a votului şi mai ales a deciziei celor mai mulţi dintre craioveni să nu se prezinte la vot. Toate lucrurile ar fi trebuit analizate de liderii politici pentru că atunci când hotărăşti să mergi cu un singur candidat îţi trebuie foarte multe informaţii ca să poţi să iei acea decizie. Trebuie un lider care poate să coaguleze, să creeze un nucleu. Or, la ora asta, aţi văzut cum stau lucrurile: PNL luptă cu ALDE ca să fie peste scorul nostru, noi luptăm cu PNL ca să fim peste ei, Săuleanu (Lucian Săuleanu – n.red.) luptă şi el cu PNL ca să fie peste PNL şi tot aşa. Dacă lucrurile nu sunt lăsate să se aşeze, nu se va reuşi o coagulare. Şi, să nu uităm că mai este şi factorul naţional…“, a mai spus Cupă.

ALDE Dolj, principala forţă liberală în 2020

Referitor la rezultatul obţinut de candidatul ALDE la alegerile pentru funcţia de primar al Craiovei, Ion Cupă a declarat că a fost un rezultat bun, peste media pe ţară înregistrată de partid. Deputatul liberal-democrat este de părere că organizaţia pe care o conduce poate deveni principala forţă politică liberală din judeţ peste trei ani. „Aproape am dublat scorul de la locale şi parlamentare, ceea ce nu este puţin pentru o organizaţie înfiinţată de un an şi jumătate. De asemenea, vreau să vă spun că ne-am situat peste media pe ţară obţinută de ALDE la nivel naţional la aceste alegeri parţiale. Confirmăm trendul ascendent pe care noi îl avem la Dolj şi se vede că investiţiile noastre politice dau roade. Ne-am apropiat şi mai mult de scorul PNL şi cred că în 2020, pe acest trend, vom fi principala forţă politică liberală din Dolj. Şi acest lucru depinde numai şi numai de noi şi de ceea ce vom face în continuare“, a adăugat Ion Cupă.

Reamintim că, în urma votului din 11 iunie, noul primar al Craiovei este Mihail Genoiu (PSD), care a obţinut 42,79% din voturi, fiind urmat de Mario Ovidiu Oprea (PNL) – 16,24%, Lucian Bernd Săuleanu (independent) – 12,98 %, Anişoara Stănculescu (ALDE) – 12,05% şi Adrian Prisnel – 11,62 %. Prezenţa la vot a fost de numai 18,57%, cel mai mic procent înregistat la alegerile locale pentru Primăria Craiova din ultimii 27 de ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ