Cer să li se respecte drepturi, dar acţionează în trafic doar după bunul plac şi fără să ţină seama de ceilalţi şoferi. Mai mult, dacă sunt traşi la răspundere de către oamenii legii, atunci când sunt prinşi pe picior greşit, taximetriştii craioveni devin recalcitranţi, invocând anumite scuze. Potrivit poliţiştilor locali, realitatea demonstrează că cei care practică taximetria nu ţin cont că locurile unde opresc sunt staţii de autobuz sau treceri de pietoni, cele mai mari probleme fiind în zona farmaciilor din zona centrală, de la „Universitate”. Taximetriştii fie parchează în staţiile de autobuz de pe ambele sensuri de mers, fie blochează intersecţia pentru că vreun client vrea să coboare chiar în zona Universităţii.

„Are loc autobuzul, am loc şi eu”
Pe picior greşit a fost prins şi unul dintre taximetriştii staţionând în staţia de autobuz din faţa lanţului de farmacii de la Universitate. Luat la întrebări de oamenii legii, acesta a sărit la ceartă, explicând pe un ton răstit că femeia care îi era clientă a trebuit să ajungă la farmacie. „Clienta mea merge până la farmacie. Nu pot parca pe trotuar. Are loc autobuzul, am loc şi eu. Vă alarmaţi mereu, pentru nimic. Una, două, amenzi, dar ar fi cazul să transmiteţi autorităţilor să facă ceva în privinţa parcărilor”, a fost reacţia taximetristului.

Avertismente şi amenzi… fără prea mari rezultate
Poliţiştii locali se confruntă cu zeci de astfel de situaţii în fiecare zi, intervenţiile acestora lăsându-se cu avertisment sau contravenţie. Chiar şi aşa, sunt cazuri în care acelaşi taximetrist este prins în neregulă, în cursul aceleiaşi zile, de mai multe ori, în zone diferite. Faptul că sunt amendaţi de două sau de trei ori în 24 de ore nu pare a fi o problemă pentru şoferii în cauză, luând-o de la capăt în următoarea zi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ