Cei peste o sută de militari doljeni au plecat la Cincu în data de 4 iunie a.c., exerciţiul derulat la Braşov numărând aproximativ 4.000 de militari români şi din ţări membre ale NATO. Pentru exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17) au fost pregătite 500 de mijloace tehnice, militarii doljeni luând parte, zilnic, la diverse antrenamente şi acţiuni din domeniu. Acest eveniment se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie a.c., pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României.

Trupe din şapte state
Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, cea mai mare parte a trupelor străine au sosit din unităţi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu a fost transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din comuna braşoveană.

„Avem emoţii pentru Ziua Distinşilor Vizitatori”
Până la ora actuală, atmosfera din tabăra de la Cincu a fost una obişnuită, nefiind înregistrat niciun accident. Doljenii au emoţii pentru ziua de 14 iunie a.c., când vor participa la Ziua Distinşilor Vizitatori ai exerciţiului. „Din fericire, nu ne-am confruntat cu nicio neplăcere până acum. Am făcut antrenamente specifice, zilnic având câte o activitate din domeniul nostru. Avem emoţii pentru ziua de miercuri, când are loc Ziua Distinşilor Vizitatori. Cu acest prilej, va avea loc un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală şi vom avea şi o expoziţie de armament şi tehnică militară”, a povestit unul dintre doljenii aflaţi la Cincu.

Tragedie în urmă cu şapte ani
Reamintim că în toamna anului 2010, în poligonul militar Cincu a avut loc un tragic incident. În timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător de 120 mm, în urma căruia trei militari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Cei trei militari decedaţi erau din Craiova, Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ