Liceul „Beethoven“ din Craiova a obținut titlul de „Școală Europeană“

Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova, una dintre unitățile de învățământ aflate sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Dolj, a obținut titlul de „Școală Europeană“, reușita fiind salutată de către președintele CJ, Ion Prioteasa, potrivit căruia acest succes reprezintă o recunoaștere a unui act managerial performant și a implicării în derularea proiectelor cu finanțare din surse comunitare.

0

„Ne bucurăm să putem anunța că, în cursul zilei de mâine, reprezentanții liceului se vor afla în București, la Palatul Parlamentului, pentru a participa la evenimentul în cadrul căruia le va fi înmânat certificatul care atestă faptul că se numără printre câștigătorii ediției din acest an a competiției «Școală Europeană». Este o reușită importantă, pentru că ea reflectă implicarea echipei de la această unitate de învățământ special în implementarea unui număr semnificativ de proiecte europene. Meritele sunt însă cu atât mai mari cu cât obținerea titlului este decisă în urma unui concurs organizat de către Ministerul Educației Naționale, concurs la care participă grădinițe, școli, licee și colegii din toată țara și în cadrul căruia sunt evaluate atent calitatea actului managerial și efectele pozitive pe care derularea acestor demersuri le are în activitatea educațională. Este un succes notabil și pentru că, în această competiție, Liceul Tehnologic Special «Beethoven» s-a impus în fața unor instituții reputate, din mari municipii, precum Cluj, Sibiu, Brașov, dar și din capitală. Doresc să adresez sincere felicitări conducerii, cadrelor didactice și elevilor de la Liceul «Beethoven», pentru că acest titlu reprezintă o recunoaștere meritată a eforturilor pe care le-au făcut, și să îndrept aceleași gânduri de apreciere și către celelalte șase unități de învățământ din județul nostru care, la rândul lor, fac parte dintre câștigătorii ediției 2017.
În același timp, vreau să mai evidențiez faptul că noi, Consiliul Județean Dolj, rămânem complet implicați în susținerea educației și, în mod deosebit, a învățământului special, prin fondurile alocate anual pentru asigurarea unor dotări moderne la unitățile noastre din domeniu, dar și prin investiții menite să creeze condiții cu adevărat europene pentru actul educațional. De altfel, unul dintre proiectele pe care le pregătim pentru obținerea finanțării nerambursabile urmărește tocmai reabilitarea și creșterea eficienței energetice la clădirile în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic Special «Beethoven» și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională“, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul Liceului Tehnologic Special «Beethoven», prof. Maria Năstășel, a declarat: „În urma eforturilor susținute atât de către elevi, cât și de către cadrele didactice, la nivelul unității noastre s-au derulat, în ultimii cinci ani, zece proiecte europene. Ca semn de recunoaștere pentru eforturile semnificative de integrare a învățământului românesc în spațiul european al educației, liceul a obținut certificatul «Școală Europeană – ediția 2017». Veștile bune nu se opresc aici, deoarece la începutul acestei luni ne-au fost aprobate alte două proiecte, care se vor derula în anul școlar 2017-2018, valoarea totală a granturilor prevăzute fiind de aproape 150.000 de lei“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ