Încă un investitor străin în Budeşti, comuna cu 3.300 locuri de muncă

În Budeşti, judeţul Vâlcea, firma Faurecia îşi extinde capacitatea de producţie, iar în toamna acestui an încă un investitor străin va crea noi locuri de muncă, a afirmat primarul localităţii, Ion Vlădulescu (foto). Într-un interviu pentru Indiscret în Oltenia, acesta a mai vorbit despre rolul pe care îl are parcul industrial al Budeştiului în arealul economic al Vâlcii, precum și despre problemele de infrastructură cu care se confruntă cea mai industrializată comună din judeţ.

0

„Fauracia va crea o unitate de producţie de componente premium”

Rep.: Domnule primar, aţi avut, recent o întâlnire cu reprezentanţii furnizorului de componente auto Faurecia, care deţine o fabrică în Budeşti. Care sunt concluziile acestei întâlniri?
I.V.: Într-adevăr, zilele trecute, la primărie s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Faurecia cu privire la posibilităţile de extindere a unităţii de producţie în comuna Budeşti. În urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia că Faurecia România se poate extinde fără probleme aici. Noi vom acorda tot sprijinul de infrastructură. Se vor crea alte foarte multe locuri de muncă prin extinderea pe o unitate de producţie de componente premium, aşadar, pentru autoturisme de lux. Deci, calitatea produselor, dar şi nivelul de pregătire al angajaţilor vor fi la standarde superioare.

Rep.: Ce înseamnă această extindere în ce priveşte resursa umană folosită?
I. V.: Cred că se va ajunge la 2.000 de angajaţi. Ne bucură acest lucru, a fost o discuţie constructivă atât pentru noi, cât şi pentru investitori. Am schimbat idei, în aşa fel încât să putem să dezvoltăm împreună, dar şi cu alţi investitori, o zonă industrială foarte atractivă în localitate, să creăm cât mai multe locuri de muncă, să încercăm să terminăm cu şomajul în Budeşti, cât şi la nivelul localităţilor limitrofe.

„Investiţiile în infrastructură nu sunt un moft, ci o necesitate”

Rep.: La acest aflux de investitori este nevoie de o infrastructură pe măsură. Dar încă sunt probleme şi vă rog să ne vorbiţi despre ele.
I. V.: Este vorba despre introducerea gazului metan pe raza localităţii, lucru care îi interesează şi pe dumnealor, este vorba de câteva drumuri de acces, care le vor fi utile, despre introducerea reţelei de canalizare în acea zonă, de care, evident, vor beneficia. Noi ne dorim să dezvoltăm acea zonă industrială, dar şi să creăm condiţii cât mai bune cetăţenilor din satele Linia şi Racoviţa – mă refer la reţeaua de canalizare. În ce priveşte racordarea la gaze, este absolut necesară investitorilor economici, dar şi întregii localităţi.

Rep.: Când se va ieşi din impasul în care se află licitaţia pentru reţeaua de gaze?
I. V.: Suntem într-adevăr în impas. Nu din vina noastră. Ministerul Energiei nu a efectuat până în acest moment procedura de licitaţie publică pentru desemnarea unui operator de reţea gaze. Am discutat la toate nivelurile, se pare că în octombrie se va întâmpla acest lucru. Nu mai contează când, poate să fie şi în noiembrie, dar numai să fie. Îmi doresc foarte mult introducerea gazului în Budeşti, precum şi extinderea reţelelor de canalizare. Localitatea este într-o continuă dezvoltare, iar aceste investiţii nu sunt un moft, ci o necesitate.

Rep.: Spuneţi că infrastructura este marea provocare şi marea prioritate a mandatului dumneavoastră. De câţi bani este nevoie pentru a rezolva această problemă?
I. V.: De muţi bani! Avem câteva proiecte depuse pe fonduri europene şi câteva depuse pe Ordonanţa 28 la Ministerul Dezvoltării. Sper să fie finanţate şi cred că vor fi finanţate. Vorbim de câteva milioane de euro. Cu siguranţă, se va vedea în următoarea perioadă ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii şi, implicit, atragerea de investitori.

„Până în toamnă va mai fi cu siguranţă un investitor”

Rep.: Spuneaţi, nu de mult, că pământul Budeştiului este generos şi că aşteaptă alţi investitori. Cine va fi următorul investitor, domnule primar?
I. V.: Până în toamnă va mai fi cu siguranţă un investitor, nu pot să ofer amănunte acum. Spun doar că în general sunt investitori străini. Să zicem că tot într-un domeniu apropiat de cel deja existent. Dar vor fi şi alţi investitori, care găsesc la Budeşti zona propice pentru a dezvolta diverse unităţi de producţie. S-au creat foarte multe locuri de muncă. Eu nu le mulţumesc numai investitorilor străini, ci tuturor investitorilor care au ales localitatea Budeşti. Sunt şi investitori români, pe care îi respectăm la fel şi cărora le punem la dispoziţie condiţii identice de dezvoltare. La ora actuală, firmele româneşti au creat la Budeşti circa 1.300 de locuri de muncă. Investitorii străini, aproximativ 1.600, dar vor ajunge la 2.000. Repet, pământul Budeştiului este primitor, iar noi, primăria, avem toată deschiderea şi bunăvoinţa faţă de toţi investitorii prezenţi şi viitori.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ